Förskolan Hoppet

Förskolan Hoppet

LINK har gestaltat förskolan Hoppet, ett bygg- och innovationsprojekt som strävar efter att bli helt fossilfritt. Alla beslut om material, utformning och placering grundar sig i klimatpåverkan, vilket resulterat i en minskad påverkan med ca 70 % i jämförelse med ett liknande projekt.

Byggnaden får en koljerngrund som består av återbrukat glas. Nästan alla byggnadsdelar är av massivträ, golven planeras i kork och de flesta interiörerna får ytskikt i trä.

Samtidigt som gestaltningen har utgått ifrån att uppnå längsta möjliga klimatpåverkan, har den arkitektoniska verkshöjden inte gett vika. Tre sammankopplade byggnadsvolymer skapar en inbjudande gård med fönster som ramas in och skapar sittplatser för att knyta ihop inom- och utomhusmiljön. Massivträ i nästan alla byggnadsdelar bidrar ytterligare till en varm och välkomnande känsla.

Bakom projektet står över 50 engagerade projektörer med Göteborgs Stad som beställare. Förskolan är nu under byggnation och under 2021, samma år som Göteborgs Stad firar 400 år.

Projektet tilldelades brons i WAN Awards 2020, i kategorin Future Projects: Education.

Kontaktperson

Linda Santesson
Linda Santesson Regionchef
Kontor:
Stockholm
Mob:
+46 72 565 41 51
Tel:
+46 10 479 99 81
linda.santesson
@linkarkitektur.se
Plats: Backa Kyrkogata 11, Hisings Backa Kund: Göteborgs Stad, Derome Bruttoarea: 1 848 m2 Status: Pågående Tjänster: Arkitektur