Lars Kirkegaard

LINK Arkitektur indsætter Lars Kirkegaard som tegnestuechef i Aarhus

Efter 33 års tro tjeneste for Falch & Larsen, herefter aarhus arkitekterne og senest LINK Arkitektur har Mogens Kristensen fra d. 1. januar valgt at opsige sin stilling som direktør for LINKs kontor i Aarhus. Afløseren er fundet i egne rækker i form af Lars Kirkegaard, der lige nu står i spidsen for opførelsen af det omfattende projekt, Nyt Aalborg Universitetshospital.

En af Skandinaviens største arkitekturvirksomheder LINK Arkitektur skifter ud i ledelsen fra årsskiftet, efter Mogens Kristensen har valgt at fratræde sin stilling som direktør.

Det bliver Lars Kirkegaard, der overtager styrepinden for Aarhus-kontoret. Men selvom titlen er ny, er ansigtet velkendt og strategien den samme, udtaler adm. direktør for LINK Arkitektur Kirsten Anker Sørensen:

”Mogens har gjort et fantastisk stykke arbejde som faglig stærk kapacitet og en værdifuld kulturbærer for LINK Arkitektur. Han har nu besluttet, at der skal ske noget nyt i sit arbejdsliv, og derfor har vi fundet en meget kompetent erstatning i egne rækker i form af Lars Kirkegaard. Selvom Lars vil være ny i rollen som tegnestuechef, har han LINK Arkitektur langt inde under huden, og vi kommer ikke til at se et markant strategiskift vest for Storebælt.”

En større ledelsesrokade

I første omgang er Lars Kirkegaard indsat midlertidigt i stillingen, da LINK er i gang med en ledelsesrokade, der bl.a. skal sætte større fokus på digitalisering, bæredygtighed og kompetencedeling på tværs af landegrænserne. LINK Arkitektur er repræsenteret i Danmark, Norge og Sverige og har 500 medarbejdere.

”Jeg er virkelig glad og stolt over at få mulighed for at stå i front for vores Aarhus-kontor. Vi har fagligt meget dygtige medarbejdere med markante dybdekompetencer inden for boliger, erhverv, design og sundhed, som vi aktiverer i byggerier både i Danmark og i hele Skandinavien. Vi skal fortsat kunne udnytte og udvikle disse kompetencer, og det glæder jeg mig til at stå i front for,” siger Lars Kirkegaard.

Han blev i 1998 ansat hos aarhus arkitekterne og har været ansvarlig for både bolig-, erhvervs- og sundhedsprojekter. Senest har Lars været projektdirektør for konsortiet bag Nyt Aalborg Universitetshospital, og han er dybt respekteret for sin tunge faglighed, sit store overblik og en stærkt tillidsskabende personlighed blandt samarbejdspartnere.

33 års tro tjeneste

Det er både en smule vemod, men mest af alt stolthed, der fylder Mogens Kristensen efter et langt arbejdsliv på tegnestuen i Aarhus.

”Jeg har haft 33 fantastiske år i virksomheden, oplevet flere opkøb, mødt en masse fantastiske kollegaer og samarbejdspartnere samt været en del af en række spændende projekter. Vi har sammen skabt store resultater, og selvom det selvfølgelig er en smule vemodigt at skulle videre, er det mest af alt en følelse af stolthed, jeg sidder tilbage med,” udtaler han.

Mogens ved endnu ikke, hvad det næste kapitel kommer til at byde på, men han vil med egne ord ”tage lidt tid ud af kalenderen for at tænke sig godt om”.

Lars Kirkegaard tiltræder stillingen som tegnestuechef i Aarhus per 1. januar 2022.

Har du spørgsmål? Tag gerne kontakt.