Kilden förskola

Kilden förskola, Hundven-Clements Photography
Kilden förskola, Hundven-Clements Photography
Kilden förskola, Hundven-Clements Photography
Kilden förskola, Hundven-Clements Photography
Kilden förskola, Hundven-Clements Photography
Kilden förskola, Hundven-Clements Photography
Kilden förskola, Hundven-Clements Photography
Kilden förskola, Hundven-Clements Photography
Kilden förskola, Hundven-Clements Photography
Kilden förskola, Hundven-Clements Photography
Kilden förskola, Hundven-Clements Photography
Kilden förskola, Hundven-Clements Photography
Kilden förskola, Hundven-Clements Photography
Kilden förskola, Hundven-Clements Photography
Kilden förskola, Hundven-Clements Photography
Kilden förskola, Hundven-Clements Photography
Kilden förskola, Hundven-Clements Photography
Kilden förskola, Hundven-Clements Photography
Kilden förskola, Hundven-Clements Photography
Kilden förskola, Hundven-Clements Photography
Kilden förskola, Hundven-Clements Photography
Kilden förskola, Hundven-Clements Photography
Kilden förskola, Hundven-Clements Photography
Kilden förskola, Hundven-Clements Photography
Kilden förskola, Hundven-Clements Photography
Kilden förskola, Hundven-Clements Photography
Kilden förskola, Hundven-Clements Photography
Kilden förskola, Hundven-Clements Photography
Kilden förskola, Hundven-Clements Photography
Kilden förskola, Hundven-Clements Photography
Kilden förskola, Hundven-Clements Photography
Kilden förskola, Hundven-Clements Photography
Förra Nästa

Kilden förskola

Kilden förskola ligger norr om Oslo och är ett projekt som har genomsyras av visionen att arkitektur och hållbarhet kan gå hand i hand i en enhetlig lösning. Skolan är ett plusshus där energiförbrukningen kompenseras genom egen produktion av förnybar energi.

För att minska CO2-utsläppen har trä och massivträ använts i stora delar av byggnaden som certifierats enligt BREEAM-NOR Excellent. Byggnadsvolymerna har placerats och utformats för att skydda utemiljön från vind, takytorna har optimerats för solceller och fotavtrycket från befintlig bebyggelse har återanvänts. Utvändigt är förskolan klädd i ett skal som knyter samman vägg och tak till en helhet. Små fönstergluggar är integrerade i skalets geometriska form och skapar kontakt mellan ute och inne. Större öppningar i form av utskurna fält öppnar upp där det finns behov för mer ljus och genomsikt.

Kontaktperson

Kjetil Bakken-Engelsen
Kjetil Bakken-Engelsen Chef Team Oslo, Civil Arkitekt
Kontor:
Oslo
Mob:
+47 902 26 599
kjb@linkarkitektur.no
Uppdragstyp: Nybyggnad Plats: Oslo Kund: Omsorgsbygg Oslo KF Bruttoarea: 2 425 m2 Utomhusanläggning: 6 490 m² Status: Genomfört 2015- 2018 Samarbetspartner: Multiconsult och Erichsen & Horgen Tjänster: Arkitektur / Landskapsarkitektur / Inredningsarkitektur / Tillgänglighetsanpassning Miljöaspekt: Plusshus, BREEAM NOR Excellent, massivträ Arkitekturpris: Nominerat till Oslo arkitekturpris 2019