Norrtälje Bårehus

Norrtälje Bårehus
Foto: Åke E:son Lindman
Norrtälje Bårehus
Foto: Åke E:son Lindman
Norrtälje Bårehus
Foto: Åke E:son Lindman
Norrtälje Bårehus
Foto: Åke E:son Lindman
Norrtälje Bårehus
Foto: Åke E:son Lindman
Norrtälje Bårehus
Foto: Åke E:son Lindman
Norrtälje Bårehus
Foto: Åke E:son Lindman
Forrige Neste

Norrtälje Bårehus

Det nye bårehuset på Norrtälje sykehus stod klart i februar 2015, og er et tilbygg til det eksisterende sykehuset. Gjennom hele prosjektet har det blitt fokusert på to ting; at pårørende skal få mulighet til en avskjed i et konfesjonsfritt og verdig miljø, og at personalet skal få et godt arbeidsmiljø med en fungerende flyt til det eksisterende sykehuset. 

Mursteinsfasaden preges av gode detaljer med en spesiell utføring av murforbandet, og vindu- og dørinnfatninger av slipte betongelementer. Både ut- og innsiden av ytterveggene er kledd med murstein, hvitlaserte askepaneler omgir visningsrommet og gulvene er mønsterlagt med kalkstein. Visningsrommet har relieffmuret fondvegg med overlys som forsterker mønstervirkningen. Utvendig omgis visningsrommet av en mindre hage - et sted for refleksjon. Bårehusets øvrige virksomhet er plassert en trapp ned der miljøet har en tradisjonell sykehuskarakter. 

Kontaktperson

Linda Santesson
Linda Santesson Regionchef
Kontor:
Stockholm
Mob:
+46 72 565 41 51
Tel:
+46 10 479 99 81
linda.santesson
@linkarkitektur.se
Tiltak: Nybygg Sted: Esplanaden 24 , Norrtälje Oppdragsgiver: Norrtälje Sykehus Bruttoareal: 700 m2 Status: Ferdigstilt 2015 Samarbeidspartner: WSP Landskap Fagområder: Arkitektur / Helse og omsorg