NTNU og SIT Idrett , Trondheim

NTNU og SIT Idrett
Illustrasjon: Brick Visual
NTNU og SIT Idrett
Illustrasjon: Brick Visual
NTNU og SIT Idrett
Illustrasjon: Brick Visual
NTNU og SIT Idrett
Illustrasjon: Brick Visual
Forrige Neste

NTNU og SIT Idrett , Trondheim

LINK arkitektur i team med Backe Trondheim AS som totalentreprenør i samarbeide med Multiconsult og Caverion er vinner av konkurransen for nytt bygg for NTNU fakultetet for helse- og sosialvitenskap og SIT idrett.

Prosjektet som er på 18.000m2 skal ligge ved innkjøringene til St.Olav på Øya, og vil ligge strategisk plassert mellom øvrige fagområder i NTNU sin campus.

Konkurransen er en totalentreprise med løsningsforslag for et kombinert undervisningsbygg for NTNU fakultet helse- og sosialvitenskap og idrettsbygg (FHS) for Sit (Studentersamskipnaden i Trondheim). Ved å lokalisere NTNU FHS sammen med et idrettsbygg vil begge få en merverdi, et kombinert undervisnings- og idrettsbygg med en blanding av undervisning, sosiale møteplasser og treningstilbud, vil være med å skape en attraktiv, inspirerende og levende campus.

Bygget vil gi tilbud til 2000 studenter og være arbeidsplass for 250 ansatte og 2000 vil trene der hver dag.

I sin begrunnelse skriver evalueringsutvalget: Bygningen vurderes å ha et godt estetisk og arkitektonisk uttrykk. Idrettsdelen er fint eksponert mot øst og nord med mange aktiviteter i de to første etasjene. Disse etasjene henger dessuten veldig godt sammen og kan oppfattes som en enhet, ett av byggets store kvaliteter. Hovedetasjen med foaje og ekspedisjon, servering og studentlokale, samt en innbydende åpen trapp med sittegrupper opp mot en gjennomlyst 2.etasje, er særlig overbevisende. Det er et godt samspill mellom funksjonene i bygget, med gode sosiale møteplasser i 1. og 2. etg. Løsningen gir bygget et åpent, inviterende og levende preg.

Gunnar Næss vil fremheve det gode samarbeide på tvers av team og fag

I prosjektet har konkurransetemaet lagt stor vekt på å optimalisere for estetikk, sosiale møteplasser, funksjonalitet, logistikk, arealeffektivitet, dagslys, solinnstråling, gode arbeidsplasser, teknikk, og utearealer, samtidig som løsningen viser en god tilknytning til eksisterende bygningsstruktur og forbindelse til grøntområder nært tomten.

Kontaktperson

Gunnar
Gunnar Næss Leder team Trondheim, kontraktsjef, sivilarkitekt
Kontor:
Trondheim
Mob:
+47 950 89 553
gn@linkarkitektur.no
Tiltak: Nybygg Anskaffelse: Konkurranse Sted: Elgesetergate 10, Trondheim Oppdragsgiver: Statsbygg og SIT Bruttoareal: 18 000 m2 Status: Under prosjektering Samarbeidspartner: Backe entreprenør AS Fagområder: Arkitektur / Landskap / Universell utforming Miljøaspekt: Planlagt: BREEAM sertifisering, ZEB 0-EQ Passivhus standard