DSD Front Børehaugen

foto: Hundven-Clements Photography
foto: Hundven-Clements Photography
foto: Hundven-Clements Photography
foto: Hundven-Clements Photography
foto: Hundven-Clements Photography
foto: Hundven-Clements Photography
foto: Hundven-Clements Photography
foto: Hundven-Clements Photography
foto: Hundven-Clements Photography
foto: Hundven-Clements Photography
foto: Hundven-Clements Photography
foto: Hundven-Clements Photography
foto: Hundven-Clements Photography
foto: Hundven-Clements Photography
foto: Hundven-Clements Photography
foto: Hundven-Clements Photography
foto: Hundven-Clements Photography
foto: Hundven-Clements Photography
Forrige Neste

DSD Front Børehaugen

Nybygget består av fem sammenkoblede bygningsvolumer i 4-5 etasjer. Bygget fyller igjen et av «hullene» i den historiske sjøhusrekken langs havnefronten i Stavanger sentrum.
Bygningsvolumene har saltak og et høyreist format. Form og proporsjoner spiller på proporsjonene til de historiske sjøhusene. Fasadekledningen følger også de historiske sjøhusene i struktur og fargeskala, men får en mer moderne materialitet, i form av covertegl.

Nybygget fremstår som et positivt bidrag til arealene langs Skansegata, og har blitt et urbant tilskudd til området med åpne fasader på gateplan, og moderne og funksjonelle kontorlokaler med gode arbeidsplasser.
Fasaden mot fjorden er åpnet opp med store, sammenhengende glasspartier. De store glassfasadene mot nord sørger for gode lysforhold i bygget og god visuell kontakt med gaten utenfor, havnen og fjorden.

Nybygget fremstår som et positivt bidrag til arealene langs Skansegata, og har blitt et urbant tilskudd til området med åpne fasader på gateplan, og moderne og funksjonelle kontorlokaler med gode arbeidsplasser. Fasaden mot fjorden er åpnet opp med store, sammenhengende glasspartier.

De store glassfasadene mot nord sørger for gode lysforhold i bygget og god visuell kontakt med gaten utenfor, havnen og fjorden.

Materialbruk
Byggets fasader skal i enhver henseende være av førsteklasses kvalitet. Materialvalg tilfredsstiller BREEAM krav mht miljøvenlighet. Glassfasaden er utført med slanke, mørke profiler. Yttertak og vegger er begge bli kledd med covertegl. Teglen som er valgt har et smalt, liggende format som er montert i horisontale bånd, slik at det oppnås et fasadeuttrykk som minner om vestlandskledning.
Teglens jordfarger og horisontale linjer står godt sammen med trekledingen til den eksisterende sjøhusbebyggelsen. I første etasje er deler av fasaden trukket inn mot Skanesgata. Disse partiene har fått trekledning.

Kontaktperson

Hanne Kruse
Hanne Kruse Leder team Stavanger, sivilarkitekt
Kontor:
Stavanger
Tel:
+ 47 990 90 469
hk@linkarkitektur.no
Tiltak: Nybygg knyttet sammen med eksisterende næringsbygg Anskaffelse: Direkte anskaffelse Sted: Børehaugen 1, Stavanger Oppdragsgiver: Herfo finans Bruttoareal: 3 125 m2 Status: Ferdigstilt 2020 Fagområder: Arkitektur Miljøaspekt: BREEAM "very good" Arkitekturpris: Nominert til Cityprisen Rogaland 2020