Skolekvartalet i Ski

Skolekvartalet i Ski
Illustrasjon: Varkoly Márton, AXION Visuals
Skolekvartalet i Ski
Illustrasjon: Varkoly Márton, AXION Visuals
Skolekvartalet i Ski
Illustrasjon: Varkoly Márton, AXION Visuals
Skolekvartalet i Ski
Illustrasjon: Varkoly Márton, AXION Visuals
Forrige Neste

Skolekvartalet i Ski

Skoler, barnehage, idrettshall og kulturtilbud skal sammen med boliger omkranse den nye byparken i Ski. En park som kan bli på størrelse med Birkelunden i Oslo. Et steinkast unna ligger idrettsanleggene i Ski, frodige villahager og de fantastiske kulturlandskapene som omkranser byen. Beliggenheten er ideell for beboere i Ski som ønsker seg ut av villa og inn i leilighet, men også barnefamilier fra hele storOsloregionen.

Skolekvartalet ligger mindre enn 500meter fra Ski stasjon, som snart bare er en 12 minutters togtur unna Oslo sentrum. Ski vil bli en del av et felles bolig- og arbeidsmarked i storOsloregionen, og er vedtatt som et prioritert vekstområde i regional areal- og transportplan. Ski kommune har ambisjon om å bli landets beste oppvekstkommune og håper Skolekvartalet kan bli et utstillingsprosjekt for å få barn inn i sentrum. En småbarnsfamilie bosatt i Oslo sentrum på jakt etter hage og bedre plass vil kunne vurdere en bolig i Ski opp mot en bolig på, for eksempel Fornebu, med samme reisetid til Oslo, men med betydelig lavere boligpriser i Ski.

Vi har utforsket mer enn femti forskjellige plangrep på tomten for å finne frem til det konseptet som best kombinerer høy arealutnyttelse med høy bokvalitet. Den sørvestvendte tomten har en fantastisk beliggenhet «longside» den fremtidige byparken. Bygningene er plassert slik at flest mulig av boligene får utsikt og tilgang til den grønne parken. Store, familieboliger er plassert som rekkehus med private hager og egne innganger på bakkeplan. I en bakre rekke ligger leiligheter over rekkehusene, med panoramautsikt til parken og sol hele dagen. Private og felles uterom er optimalisert for sen kveldssol og god skjerming fra trafikksituasjonen i Sanderveien. Samtidig har vi vært opptatt av at Sanderveien ikke skal bli en bakside, men en hyggelig boliggate med grønne uterom.

Kontaktperson

Kjetil Bakken-Engelsen
Kjetil Bakken-Engelsen Leder team Oslo, sivilarkitekt MNAL
Kontor:
Oslo
Mob:
+47 902 26 599
kjb@linkarkitektur.no
Tiltak: Regulering av et kvartal i Ski sentrum + prosjektering av 160 boliger Anskaffelse: Konkurranse Sted: Sanderveien 16a, Ski Oppdragsgiver: Ferd eiendom + Bee eiendom Bruttoareal: 15 300 m2 Status: Oppstart regulering Fagområder: Arkitektur / Landskap / Plan / Universell utforming