Âlvstaden, Göteborg

Âlvstaden
Ill.: LINK Urban
Âlvstaden
Ill.: LINK Urban
Âlvstaden
Ill.: LINK Urban
Âlvstaden
Ill.: LINK Urban
Âlvstaden
Ill.: LINK Urban
Forrige Neste

Âlvstaden, Göteborg

Team Urban LINK og LINK Interiør har en rammeavtale med Älvstranden Utveckling AB om utvikling av
levende førsteetasjer og bygulv i utvalgte delområder i Älvstaden, Gøteborg sentrum.

Dette oppdraget har vært hovedtestbed for utvikling av det urbane konseptet #Urban interior – en kombinasjon av LINK Arkitekturs spesialkompetanse innen urbanisme, kommersiell design og placemaking.
Älvstaden er et av Nordens største byutviklingsprosjekter og har pågått siden 80-tallet.
Sentrale Gøteborg skal vokse til dobbel størrelse gjennom transformasjon av store havneområder til
nye attraktive sentrumsbydeler. Skeppsbron er det absolutt mest sentrale områdene i Älvstaden ettersom det knytter sammen Gøteborgs historiske bykjerne innenfor bymuren og den fremtidsrettede elvefronten.

For å sikre vitalitet i området har kommunen beholdt eierskap til bygulv og første etasjer, og dermed kunnet selge tomtene fra 2 etg og oppover. Dette har gitt mulighet for å utvikle 1 etg sammen med byrom på en helt ny måte. Prosjektet er derfor utført som et pilotprosjekt for utvikling av levende førsteetasjer, bygulv og havnefront. Skeppsbroen skal bli gøteborgernes nye, sentrale møteplass og destinasjon ved elven og tiltakene her vil danne utgangspunkt for den videre strategien for levende førsteetasjer i resten av Älvstaden.
Fremgangsmåten for å løse oppgaven er å bygge stedet fra bygulvet nedenifra og opp, og innenifra og ut, samt å fokusere på menneskelig skala fremfor en overordnet planlegging som ikke setter innbyggerne i fokus. Aktive fasader og gode forbindelser mellom innside og utendørsaktiviteter er avgjørende faktorer for et attraktivt nabolag på Skeppsbron. Arbeidet innbefatter analyser, medvirkningsprosesser, midlertidige tiltak, programmering og utforming av de nye urbane bygulvene i delområdet.
#Urban Interior utføres i samarbeid mellom Urban LINK, LINK Interiør, Pop Up Agency, Mejsel Media og Almqvist Real Estate Consulting fra Stockholm.

Kontaktperson

Kjetil Bakken-Engelsen
Kjetil Bakken-Engelsen Leder team Oslo, sivilarkitekt MNAL
Kontor:
Oslo
Mob:
+47 902 26 599
kjb@linkarkitektur.no
Tiltak: Strategi og masterplan for utvikling av levende førsteetasjer i havneområdene langs Göta Älv i Göteborg Anskaffelse: Konkurranse Sted: Göteborgs Stad , Göteborg Oppdragsgiver: Älvstranden Utveckling Status: Avsluttet mulighetsstudie og masterplan Samarbeidspartner: LINK arkitektur Interiør Fagområder: Urbanisme / Interiør