Aker Brygge, Oslo

Stranden - Aker brygge
Tomasz Majewski
Stranden - Aker brygge
Tomasz Majewski
Stranden - Aker brygge
Tomasz Majewski
Stranden Aker Brygge
Foto: Tomasz Majewski
Stranden - Aker brygge
Tomasz Majewski
Stranden - Aker brygge
Tomasz Majewski
Stranden - Aker brygge
Tomasz Majewski
Stranden - Aker brygge
Tomasz Majewski
Forrige Neste

Aker Brygge, Oslo

Norwegian Property har gjort store investeringer i å revitalisere Aker Brygge, både uteområdene, handelsområdene og kontorene. Besøkende skal gis nye handleopplevelser der alle butikker har blitt lagt på bakkenivå for å oppnå et mer inviterende, tilgjengelig og utadvendt tilbud. Første etappe åpnet offisielt 03.05.14 med marinaprosjektet og Stranden. Revitaliseringen sto ferdig i 2015. 

LINK Landskap er landskapsarkitekt for uteområdene. «Prosjektet er historisk viktig for oss fordi kontoret ble grunnlagt da vi vant den første konkurransen om Aker Brygge i 1985. At vi har fått lov til å komme på gjenvisitt og gi vårt bidrag til å revitalisere bydelen, kjennes som et stort ansvar. Aker Brygge er kjent langt ut over Norges landegrenser og har en plass i alles hjerter, nettopp på grunn av byrommene. Vi legger stor prestisje i å bidra til at dette skal forbli en gave til byen med uteområder som begeistrer og som er robuste og velfungerende.»

Hovedutfordringen i prosjektet har vært å forenkle gateprofilet. Vi har ryddet, flyttet og fjernet for å konsolidere promenadens forskjellige programmer i en bredere gangsone som nå løper parallelt med kaifronten istedenfor fasadene. Dette gir mer plass til opphold langs Stranden, samt rom for midlertidige og spontane programmer. Resultatet er en mer dynamisk opplevelse av Stranden.   

Aker Brygge føyer seg inn som en del av Oslos havnepromenade og er godt plassert midt på denne, mellom Sørenga og Bygdøy. Dette er nå en av Oslos største og mest dynamiske møteplasser med både boliger, shopping, servering og underholdning. Området besøkes årlig av rundt 12 millioner mennesker. I det hele tatt er uteområdene og deres betydning for Aker Brygge som bydel, avgjørende. Renoveringen tar derfor dette på alvor ved å legge til rette for sosial samhandling i større grad enn før. Mer enn før kan man nå slå seg ned og nyte fjordlandskapet uten at det må gjøres fra restauranter og barer. Dette fremmer bylivet generelt, og vil bidra til at enda flere besøker bydelen.

Det samlede revitaliseringsprojektet vant Cityprisen 2016.

Kontaktperson

Anne P. Møllenhus
Anne Pia Møllenhus Leder LINK Landskap, landskapsarkitekt MNLA
Kontor:
LINK Landskap
Mob:
+47 480 56 626
apm@linklandskap.no
Tiltak: Byrom – ombygging av utomhusanlegg Anskaffelse: Konkurranse Sted: Aker brygge, Oslo Oppdragsgiver: Norwegian Property (NPRO) Utomhusareal: 10 000 m2 Status: Ferdigstilt 2015 Samarbeidspartner: Vestre og ECT Fagområder: Landskap Arkitekturpris: Cityprisen 2016, WAN Waterfront 2016 Award