Bærekraft og miljø

Integreret Design

Integreret design_bispehaverne
Tryghedsrenovering af det almene boligbyggeri Bispehaverne i Aarhus med et holistisk fokus på social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed.

Integreret Design

LINK Arkitektur sikrer gennem en integreret designproces, at bygherre får et fremtidssikret, socialt velfungerende og driftsøkonomisk byggeri. Vi anvender certificeringsstandarden DGNB som ramme og princip for vores bæredygtighedsarbejde.

LINK Arkitektur arbejder med bæredygtighed gennem en integreret designproces, der sikrer sammenhæng mellem arkitektur og bæredygtighed. Vi betragter arkitektoniske valg og bæredygtighedshensyn som to sider af samme sag i forhold til en ufravigelig målsætning om at levere langtidsholdbare kvalitetsbyggerier, der opfylder gældende DGNB- standarder for økonomisk, social og miljømæssig bæredygtighed.

LINK Arkitektur sikrer gennem den integrerede designproces at bygherre får et fremtidssikret, socialt velfungerende og driftsøkonomisk byggeri. Fremtidssikringen består bl.a. i at arkitekturen er fleksibel og robust, så bygningen kan tilpasses fremtidige behov. Et socialt velfungerende byggeri sikrer høj udlejningsfrekvens og et stærkt image.

Driftsøkonomien optimeres ved dels at have fokus på energiforbrug, men i lige så høj grad at gennemtænke rengøring og vedligehold i indretning og materialevalg. I dag har de fleste bygninger højere udgifter til rengøring end til energiforbrug. Endelig vil et overordnet fokus på bæredygtighed også sikre en minimering af byggeriets miljøfodaftryk og en sikring mod fremtidige ændrede klimaforhold.

Vi anvender certificeringsstandarden DGNB som ramme og princip for vores bæredygtighedsarbejde i Danmark. Vores stab tæller medarbejdere med specialistkompetencer inden for DGNB-certificering af såvel bygninger som byer. Vi samarbejder derudover i vid udstrækning med specialuddannede kollegaer i vores øvrige bæredygtighedsafdelinger i Norge og Sverige.

Kontaktperson

Martin Maribo Prosjektleder / Faglig leder Bærekraft / DGNB konsulent / Bygningskonstruktør
Kontor:
Aarhus
Tel:
+45 20 53 76 42