Norrtälje Mortuary

Norrtälje Mortuary
Photo: Åke E:son Lindman
Norrtälje Mortuary
Photo: Åke E:son Lindman
Norrtälje Mortuary
Photo: Åke E:son Lindman
Norrtälje Hospital
Photo: Åke E:son Lindman
Norrtälje Mortuary
Photo: Åke E:son Lindman
Norrtälje Mortuary
Photo: Åke E:son Lindman
Norrtälje Mortuary
Photo: Åke E:son Lindman
Previous Next

Norrtälje Mortuary

The new mortuary at Norrtälje hospital was completed in February 2015 and is an extension of the existing hospital. Throughout the project, there were two areas of focus; to provide relations with the possibility of saying goodbye in a non-confessional, worthy setting, and creating a good working environment for staff with a functional flow in relation to the existing hospital.

The brick façade is characterised by intricate detailing with pronounced brickwork and window frames and doorframes of polished concrete. Both the outsides and insides of the exterior walls are clad in brick, white stained ash panels encase the viewing room and the floors have limestone patterning. The viewing room has a brick wall relief with a clerestory that enhances the pattern effect. Outside, the viewing room is surrounded by a small garden – a place for reflection. The mortuary’s other operations take place downstairs, where the setting is of more traditional hospital character.

Contact Person

Linda Santesson
Linda Santesson Regional Director
Office:
Stockholm
Mob:
+46 72 565 41 51
Tel:
+46 10 479 99 81
linda.santesson
@linkarkitektur.se
Measures: New construction Location: Esplanaden 24 , Norrtälje Client: Norrtälje Hospital Gross Area: 700 m2 Status: Completed 2015 Cooperation: WSP Landskap Disciplines: Architecture