Nyheder

LINK arkitektur samler Arena Randers under ét tag

Den eksisterende Arena Randers’ 9.000 kvm bliver næsten fordoblet med den nye hal på 7.000 kvm. Den nye hal og de tre eksisterende samles i én helhed af et fælles, svævende tag.

LINK arkitektur samler Arena Randers under ét tag

LINK arkitektur har sammen med Max Bögl og Orbicon vundet konkurrencen om transformationen og udbygningen af Arena Randers. Med forslaget samles alle bygninger under ét fælles tag, og Arena Randers får nyt liv som kulturelt vartegn for byen.

Projektet består af en ny hal på 7.000 kvadratmeter samt ombygning af de tre eksisterende haller og en tilpasning af ankomst- og p-området. Den nye hal har LINK arkitekturs team valgt at placere i direkte forlængelse af det eksisterende halbyggeri og efterfølgende samle alle bygningerne under ét fælles, svævende tag. Med denne enkle, men kloge, arkitektoniske disposition giver LINK arkitekturs forslag Arena Randers en ny letgenkendelig og æstetisk identitet som kulturelt vartegn for byen.

- I stedet for at tilføje endnu et bygningsvolumen med eget arkitektonisk udtryk til komplekset, har vi videreført den eksisterende komposition og samler byggeriet med et fælles tag. På afstand vil bygningen fremstå som et stort, skulpturelt objekt, ganske let og svævende i sit udtryk, forklarer projektleder og arkitekt Simon Herup Nielsen, LINK arkitektur.

Med etableringen af et stort tagudhæng skabes samtidig et overdækket mødested, der samtidig tydeligt markerer hovedindgangen.

Skønhed og funktionalitet

- Da vi først så billederne og tegningerne af byggeriet, tænkte vi, at det her bliver vi stolte af, fortæller Gitte Nørgaard, direktør for Arena Randers.

Torben Boldsen, der er formand for Arena Randers’ bestyrelse supplerer:

- Den nye multiarena bliver utrolig flot rent æstetisk. Byggeriet kommer til at fremstå, som om det hele er bygget på samme tid og er en del af den samme helhed.


Fleksibilitet og åbenhed

LINK arkitekturs vinderforslag har fleksibilitet og åbenhed som bærende principper for den arkitektoniske hovedidé. Dette udmønter sig i en planløsning, hvor fleksibel opdeling er mulig. Den nye hal kan opdeles i zoner og adskilles i to mindre haller, hvor de mobile tribuner kan flyttes eller helt fjernes.

- Den nye hal udformes som en åben og overskuelig rumlighed uden faste vægge eller kerner. Det, sammen med de mobile tribuner, giver de bedst tænkelige rammer for en fleksibel udnyttelse, både til daglig brug samt for til brug ved store nationale og internationale begivenheder, forklarer Simon Herup Nielsen fra LINK arkitektur.

Åbenhed etableres via en gennemgående ”færdselsåre” i yderkanten af den nye hal, der skal lede brugere og besøgende rundt i komplekset og binde de forskellige aktiviteter sammen. Her fra er der et 360-graders syn rundt i hallen og et smukt udkig til omgivelserne gennem en 3,5 meter høj glasfacade i stueetagen.

En smuk kontrast mellem materialer med både kølig og varm karakter kommer til at kendetegne byggeriet. Det rå og det forfinede danner en taktil kontrast gennem valget af stålfacader, stålsøjler og et poleret betongulv der møder vægelementer, vinduesrammer og tribunesæder i egetræ.

Det første spadestik bliver taget allerede i oktober. Det færdige byggeri skal afleveres i august 2019.

Kontaktperson

Projektleder, arkitekt Simon Herup Nielsen

Tel: +45 61 93 61 50

shn@linkarkitektur.dk