Verdalsøra skole

Verdalsøra barne og ungdomsskole
Foto: Hundven-Clements Photography
Verdalsøra barne og ungdomsskole
Foto: Hundven-Clements Photography
Verdalsora barne og ungdomsskole
Foto: Hundven-Clements Photography
Verdalsøra barne og ungdomsskole
Foto: Hundven-Clements Photography
Verdalsøra barne og ungdomssko
Foto: Hundven-Clements Photography
Verdalsøra barne og ungdomsskole
Foto: Hundven-Clements Photography
Verdalsøra barne og ungdomsskole
Foto: Hundven-Clements Photography
Verdalsøra barne og ungdomsskole
Foto: Hundven-Clements Photography
Verdalsøra barne og ungdomsskole
Foto: Hundven-Clements Photography
Verdalsøra barne og ungdomsskole
Foto: Hundven-Clements Photography
Verdalsøra barne og ungdomsskole
Foto: Hundven-Clements Photography
Verdalsøra barne og ungdomsskole
Foto: Hundven-Clements Photography
Forrige Næste

Verdalsøra skole

Grundskole med flerbrugshal og svømmehal.

Byggeriet er udformet som et T bestående af tre fløje, der henholdsvis er indrettet til indskoling/mellemtrin, udskoling og idræt. Hver skolefløj har sine egne fællesarealer med amfitrapper, der både fungerer som opholds-areal og undervisningsrum. Herudover er de to skolefløje samt idrætsfløjen forbundet med hinanden via et stort centralt torv med bibliotek og kantine.

Udover flerbrugerhallen, som har plads til 500 tilskuere, indeholder idrætsfløjen en svømmehal med et mindre børnebassin og et større svømme- og springbassin med to udspringstårne.

Byggeriets facader er beklædt med vertikale træribber, som på nænsom vis filtrerer sollyset. Sammen med byggeriets form og opdeling i mindre volumener er dette med til at give byggeriet et blødt og levende udtryk – et imødekommende og organisk byggeri. Også indvendigt spiller træ en afgørende rolle, både for at sikre en god akustik og for at skabe atmosfære. Derudover har fokus været på brug af robuste og holdbare materialer med et minimalt vedligeholdsbehov.

Hele byggeriet er udformet efter principperne om universel udformning, hvilket bl.a. indebærer, at det ene svømmebassin er et hæve-/sænkebassin.

Kontaktperson

Gunnar
Gunnar Næss Teamleder Trondheim, Contract manager, Arkitekt
Kontor:
Trondheim
Mob:
+47 950 89 553
gn@linkarkitektur.no
Type: Nyt skole- og idrætsanlæg Sted: Stiklestad allé 8, Verdal Opdragsgiver: Verdal Kommune Bruttoareal: 14 400 m2 Status: Påbegyndt 2009. Færdigopført efterår 2011. Samarbejdspartner: Totalentreprenør NCC Construction Fagområder: Arkitektur / Indretning