Salling

Salling

Stormagasinet Salling Aalborg er placeret centralt i byens centrum. Bygningen danner sin egen karrebebyggelse omkring p-huset, og er orienteret med facader og indgange mod de tre primære handelsgader, Algade, Nytorv og Østerågade/Gråbrødregade. 

I kraft af udvidelser og forskellige moderniseringer igennem bygningens næsten 50-årige historie fremstod stormagasinet en smule fragmenteret, men med genkendelige arkitektoniske elementer som fx den gennemgående brug af gul tegl og betonstrukturen ved de primære indgange. 

Udvidelsen ser gennemført ved hjælp af en ekstra etage mod Nytorv og projektet indebærer også en omstrukturering af de eksisterende etager og indgangspartier samt en samlet facaderenovering af hele byggeriet. Formålet med projektet er at skabe en arkitektonisk helhed der forbinder bygninger og indgange visuelt, med en enkelhed og klassisk kvalitet og at skabe et bygningskompleks, der signalerer Salling til omgivelserne. 

Til forskel fra mange af tidens butikscentre anerkender Salling sin centrale urbane placering og er opmærksom på at forbinde byen på tværs af gader og niveauforskelle. Aalborgensere og andre kunder skal kunne identificere Salling, uanset hvor de møder bygningen og skal tiltrækkes af den genkendelige facade. De primære indgange er markeret arkitektonisk i facaden med en tydelig ændring, som tiltrækker sig opmærksomhed på lang afstand.

Den overordnede idé med de genkendelige facader er tydelig på Algade Torv, hvor de tre selvstændige funktioner omkring torvet får sammenhæng i kraft af det gennemgående facadeprincip.

Projektet har vundet Aalborg Citys konkurrence ’Årets Facadepris 2012’.

Kontaktperson

Type: Arkitektrådgivning vedrørende renovering og udvidelse af Salling Stormagasin Sted: Nytorv 8, Aalborg Opdragsgiver: Dansk Supermarked Bruttoareal: 25 000 m2 Status: Ibrugtaget Samarbejdspartner: A. Enggard, Rambøll, Salling Fagområder: Arkitektur / Indretning / Byggeadministration Arkitekturpris: Årets Facadepris 2012, Aalborg City