Hovseterhjemmet

LINK arkitektur_HUNDVEN-CLEMENTS_PHOTOGRAPHY_Hovseterhjemmet_1
Foto: Hundven-Clements Photography
LINK arkitektur_HUNDVEN-CLEMENTS_PHOTOGRAPHY_Hovseterhjemmet_16
Foto: Hundven-Clements Photography
LINK arkitektur_HUNDVEN-CLEMENTS_PHOTOGRAPHY_Hovseterhjemmet_17
Foto: Hundven-Clements Photography
LINK arkitektur_HUNDVEN-CLEMENTS_PHOTOGRAPHY_Hovseterhjemmet_2
Foto: Hundven-Clements Photography
LINK arkitektur_HUNDVEN-CLEMENTS_PHOTOGRAPHY_Hovseterhjemmet_3
Foto: Hundven-Clements Photography
LINK arkitektur_HUNDVEN-CLEMENTS_PHOTOGRAPHY_Hovseterhjemmet_4
Foto: Hundven-Clements Photography
LINK arkitektur_HUNDVEN-CLEMENTS_PHOTOGRAPHY_Hovseterhjemmet_5
Foto: Hundven-Clements Photography
LINK arkitektur_HUNDVEN-CLEMENTS_PHOTOGRAPHY_Hovseterhjemmet_7
Foto: Hundven-Clements Photography
LINK arkitektur_HUNDVEN-CLEMENTS_PHOTOGRAPHY_Hovseterhjemmet_8
Foto: Hundven-Clements Photography
LINK arkitektur_HUNDVEN-CLEMENTS_PHOTOGRAPHY_Hovseterhjemmet_10
Foto: Hundven-Clements Photography
LINK arkitektur_HUNDVEN-CLEMENTS_PHOTOGRAPHY_Hovseterhjemmet_11
Foto: Hundven-Clements Photography
LINK arkitektur_HUNDVEN-CLEMENTS_PHOTOGRAPHY_Hovseterhjemmet_13
Foto: Hundven-Clements Photography
LINK arkitektur_HUNDVEN-CLEMENTS_PHOTOGRAPHY_Hovseterhjemmet_14
Foto: Hundven-Clements Photography
LINK arkitektur_HUNDVEN-CLEMENTS_PHOTOGRAPHY_Hovseterhjemmet_15
Foto: Hundven-Clements Photography
LINK arkitektur_HUNDVEN-CLEMENTS_PHOTOGRAPHY_Hovseterhjemmet_6
Foto: Hundven-Clements Photography
Forrige Næste

Hovseterhjemmet

Plejehjem bestående af 21 afdelinger med 8 boliger i hver, centreret omkring fælles køkken, opholdsrum og terrasse.

Byggeriet består af 9 etager og skriver sig på den måde fint ind i den omgivende bystruktur, samtidig med at et klart og enkelt udtryk giver byggeriet en tydelig egen identitet. Huset er formet som et T – en markant og let genkendelig form, der samtidig skaber rum omkring byggeriet. Facaderne er pudsede i en lys tone, som giver byggeriet en hedhedslig og tidsløs karakter. For at bryde strukturen op og give byggeriet en mere menneskelig skala ændres farven ifm. balkoner og andre nicher. Vinduerne varierer i en logisk rytme, tilpasset de bagvedliggende rumfunktioner.

Projektet er udformet med fokus på et lavt LCC (Life Cycle Costs) og har ambitiøse miljømålsætninger i form af passivhus-standard og BREEAM- certificering i kategorien ’very good’.

Kontaktperson

Kjetil Bakken-Engelsen
Kjetil Bakken-Engelsen Leder Team Oslo, arkitekt
Kontor:
Oslo
Mob:
+47 902 26 599
kjb@linkarkitektur.no
Type: Nybygg Sted: Landingsveien 12, Oslo Opdragsgiver: Omsorgsbygg Oslo ved Sykehjemsetaten Bruttoareal: 14 500 m2 Status: Påbegyndt 2013. Projektering pågår. Samarbejdspartner: HENT as Fagområder: Arkitektur / Indretning / Landskab Bæredygtighed: Passivhus, BREEAM very good