Byhagen, Åsane

Byhagen
Foto: Hundven-Clements Photography
Byhagen
Foto: Hundven-Clements Photography
Byhagen
Foto: Hundven-Clements Photography
Byhagen
Foto: Hundven-Clements Photography
Byhagen
Foto: Hundven-Clements Photography
Forrige Neste

Byhagen, Åsane

Byhagen ligger i Åsane i Bergen og er en del av Lonaparken utbyggingsområde som er en viktig del av transformasjonen av Åsane til en «urban» bydel.

Prosjektet ligger i forlengelsen av torg-aksen fra Horisont og har et generøst parkrom. De to bygningene omkranser parken og de fleste leilighetene har store balkonger vendt mot det store gårdsrommet. I parken som er tilgjengelig for alle tilrettelegges det med benker for etter­tanke og kanskje en tilfeldig prat. Balkongenes særegne arkitektur er med på å skape en variert og spennende fasade og liv til gaterommet med mennesker og planter i alle etasjer.

Prosjekt har totalt 111 boenheter i ulike størrelser fra ett-roms til romslige familieleiligheter. Dette er med å skape et godt og sammensatt nabolag. Området er helt bilfritt og det er lagt stor vekt også på utearealene lekearealer, gang og sykkel veier, et stort torg som trapper seg ned mot bekk, vannspeil, gangstier og sitteplasser er områder som alle med forskertrang og opplevelseslyst vil frydes over.

Byhagen ble Kåret til “Årets leilighetsprosjekt “ i 2019 av Boligprodusentenes Forening.

Kontaktperson

Håkon Iversen
Håkon Iversen Leder team Bergen og Stord
Kontor:
Bergen
Mob:
+47 920 48 768
Tel:
+47 55 57 34 00
hi@linkarkitektur.no
Tiltak: Nybygg Anskaffelse: Konkurranse Sted: Myrdalsvegen 30A, Nyborg Oppdragsgiver: Bonova Norge AS Status: Ferdigstilt 2017 Samarbeidspartner: FM Strand, totalentreprenør Fagområder: Arkitektur / Landskap / Universell utforming Arkitekturpris: Boligprodusentenes Forening, 2019: "Årets Leilighetsprosjekt"