IDUN-salen

IDUN-salen
Foto: Mathias Nero
IDUN-salen
Foto: Mathias Nero
IDUN-salen
Foto: Mathias Nero
IDUN-salen
Foto: Mathias Nero
Förra Nästa

IDUN-salen

Projektet har inneburit att modernisera lokalen för nya behov samt att öka antalet sittplatser i den 30 år gamla IDUN-teatern från 740 till över 1 150 platser inom en fast yttre avgränsning i form av befintliga betongväggar.

Arkitektoniskt och gestaltningsmässigt lades stor energi på att få en intim känsla i IDUN-salen bla. genom utformning av läktare och sidobalkonger samt genom reglerbar RGB-belysning. Efter ombyggnaden kan salen anordna konserter för sittande och stående publik för totalt 2 300 besökare; tidigare rymde salen endast 1 500 besökare.

Då salen är en multiarena och bla. även används till dagkonferens valdes akustikpanel i björk och ett uppdelat vinklat glasparti i den bakre väggen av salen. Akustikpanelen är utförd med vinklade lameller för god akustisk reflektion och bakomliggande belysningeffekt.

Kommande etapper är en ny tydlig entré med nya konferenslokaler och nya foajéytor samt även nya lokaler för biljettförsäljningen “Biljett Centrum”.

Kontaktperson

Torbjörn Windseth
Torbjörn Windseth Avdelningschef
Kontor:
Umeå
Mob:
+46 70 651 30 69
Tel:
+46 10 479 98 45
torbjorn.windseth
@linkarkitektur.se
Uppdragstyp: Ombyggnad Plats: Skolgatan 59, Umeå Kund: Umeå Folkets Hus AB Bruttoarea: 1 600 m2 Status: Färdigställt 2014 Tjänster: Arkitektur / Inredningsarkitektur