Nyheter

Bjørlien Skole er kåret til Årets skolebygg

En fargerik og leken skole hvor musikkrom og trappeamfi danner et sosialt knutepunkt. Copyright: Jiri Havran.

Bjørlien Skole er kåret til Årets skolebygg

2019-05-22

LINK arkitektur har stått for arkitektur, interiør og landskap på Bjørlien skole som åpnet dørene 7. mars og i kveld mottok prisen «Årets skolebygg 2019».

Teamleder Heidi Sommerstad i LINK arkitektur fremhever det fremragende samarbeidet med Vestby kommune, AF Gruppen og Multiconsult. Cadi AS har hatt ansvar for inventar, innvendig fargesetting, materialer og overflater. 

  • Vi er meget stolte over å ha vunnet denne prestisjetunge prisen igjen, etter at Spetalen skole ble kåret til Årets skolebygg i 2018. I LINK arkitektur har vi høyt fokus på å skape fremtidsrettede læringsmiljøer hvor bærekraft er solid integrert. Vi jobber systematisk etter LINK KOMPASS® for bærekraftig arkitektur som gjør det mulig å jobbe målrettet med miljøaspekter for å skape gode kunnskapsmiljøer som setter eleven og læreren i sentrum. Vi håper at vi kan være med på å sette fokus på, og etablere en ny standard for, bygging av fremtidige skoler sett i et miljøperspektiv.

En bumerang bygget for fremtidens barn

Arkitekturen på Bjørlien skole har en bumerangformet planløsning over 3 etasjer, hvor skolens amfi danner knutepunktet i bygget. På skolen finnes spesialdesignede rom for blant annet musikk, kunst og håndverk, mat og helse og naturfag. En kraftig fargepalett understreker byggets karakter som barneskole. Utallige detaljer bidrar til å inspirere og gjøre dette til en skole man blir glad i og trives i. Det er lagt stor vekt på lekne og overraskende elementer. Musikkboksen ligger som et skulpturelt element ved hovedinngangen. Boksen er utformet som et frittliggende objekt kledd med silketrykkede plater med sangtekster og noter som skolen selv har valgt ut fra Beethovens 9. symfoni og Bruce Springsteen. Objektets geometri transformerer fellesarealet til byggets hjerte.

Juryens begrunnelse

Kåringen av Årets skolebygg gikk av stabelen 22. mai under konferansen «Bygging av fremtidens skole» i regi av Nohrcon. Juryens begrunnelse var: "Solid materialvalg. Fin sammenkopling av funksjoner scene, musikkrom og mat og helse-arealer som gir gode muligheter for bruk i skolehverdag og for lokalsamfunnet. Samlende trinnarealer for hvert trinn (storklasserom som kan deles med skillevegg, samt et mindre klasserom + grupperom som kan sambrukes) – disse arealene kan gi mange muligheter. Fornuftig plassering av elevgarderobene i kjernen. Mye areal til lager. Renholdsvennlig inngangsparti med god soneinndeling."

Bærekraftig bygg for læring

Bjørlien skole er prosjektert som et passivhus. Med faste solskjermings-løsninger tar bygget i bruk skreddersydde low-tech løsninger som skal gi bedre dagslysforhold i undervisnings-rommene enn med automatisk styrte systemer. Alle oppholdsrom har åpningsbare vinduer som gi mulighet til tilleggslufting. Byggets nyskapende solskjerming forskes videre på av ingeniørstudenter på NMBU på Ås.

Byggets karakteristiske form av tre bånd i tegl som legger seg mykt rundt byggets avrundede former er inspirert av de storslåtte formene av det åpne landskapet skolen ligger i.

Ansvarlig arkitekt og prosjektleder hos LINK arkitektur, Martin Ebert, forklarer:

  • Vi vet at trygghet og trivsel er vesentlig for barns læring og for lærernes mulighet til å skape gode rammer rundt undervisningen. Gode og solide materialer som tegl og tre holder seg over tid og gir en følelse av kvalitet. I LINK arkitektur har vi som visjon å skape rom for bedre liv og hva passer vel bedre inn enn bærekraftig bygg for læring.


MER ENN 750 STEMTE – BJØRLIEN SKOLE BLE ROST FOR:

  • "Bygget er blitt en diamant 💎"
  • "Pedagogisk, praktisk, passe åpen, mye lys, gode spesialrom, vakre farger, store klasserom,
  • ligger i barnas nærmiljø, gode utearealer. "
  • "Ekstra godt tilrettelagt for funksjonsnedsatte personer."
  • "Helhetlig og fleksibelt skolebygg med gode læringsrom tilpasset dagens/morgendagens skole."
  • "Fordi mitt barnebarn stortrives som elev på denne flotte skolen👍"
  • "En flott skole med mange kreative rom. Moderne og fargerikt interiør og eksteriør! Fokus på miljø og bærekraft, fin beplantning på utsiden."
  • "Et bygg som vil gi både lærere og elever stor inspirasjon."
  • "Er i mitt nærmiljø og er flott utformet med glade farger og mye lys."
  • "Den mest fargerike skolen, spennende design med boomerangform som skaper en lun skolegård som er oversiktlig for elevene."
  • "Pen arkitektur og smarte løsninger. Verdig vinner."
  • "Den representerer et helt nytt uttrykk i form og funksjonalitet."
  • "Lekent - det trenger vi i skolene."
  • Attribute Type Value
    newsdeskML string 2.1
    type_of_media string 'news'
    language string 'no'
    source_id string 56616
    source_name string 'LINK arkitektur'
    pressroom_name string 'LINK arkitektur'
    pressroom string 'no'
    pressroom_id string 62398
    organization_number string 975999726
    id string 370120
    url string 'https://www.mynewsdesk.com/no/linkarkitektur/news/bjoerlien-skole-er-kaaret-til-aarets-skolebygg-370120'
    published_at string '2019-05-22 20:44:00'
    created_at string '2019-05-22 15:56:38'
    updated_at string '2019-05-23 12:43:04'
    header string 'Bjørlien Skole er kåret til Årets skolebygg'
    summary string 'LINK arkitektur har stått for arkitektur, interiør og landskap på Bjørlien skole som åpnet dørene 7. mars og i går kveld mottok prisen «Årets skolebygg 2019». '
    body string '

    LINK arkitektur har stått for arkitektur, interiør og landskap på Bjørlien skole som åpnet dørene 7. mars og i kveld mottok prisen «Årets skolebygg 2019».

    Teamleder Heidi Sommerstad i LINK arkitektur fremhever det fremragende samarbeidet med Vestby kommune, AF Gruppen og Multiconsult. Cadi AS har hatt ansvar for inventar, innvendig fargesetting, materialer og overflater. 

    • Vi er meget stolte over å ha vunnet denne prestisjetunge prisen igjen, etter at Spetalen skole ble kåret til Årets skolebygg i 2018. I LINK arkitektur har vi høyt fokus på å skape fremtidsrettede læringsmiljøer hvor bærekraft er solid integrert. Vi jobber systematisk etter LINK KOMPASS® for bærekraftig arkitektur som gjør det mulig å jobbe målrettet med miljøaspekter for å skape gode kunnskapsmiljøer som setter eleven og læreren i sentrum. Vi håper at vi kan være med på å sette fokus på, og etablere en ny standard for, bygging av fremtidige skoler sett i et miljøperspektiv.

    En bumerang bygget for fremtidens barn

    Arkitekturen på Bjørlien skole har en bumerangformet planløsning over 3 etasjer, hvor skolens amfi danner knutepunktet i bygget. På skolen finnes spesialdesignede rom for blant annet musikk, kunst og håndverk, mat og helse og naturfag. En kraftig fargepalett understreker byggets karakter som barneskole. Utallige detaljer bidrar til å inspirere og gjøre dette til en skole man blir glad i og trives i. Det er lagt stor vekt på lekne og overraskende elementer. Musikkboksen ligger som et skulpturelt element ved hovedinngangen. Boksen er utformet som et frittliggende objekt kledd med silketrykkede plater med sangtekster og noter som skolen selv har valgt ut fra Beethovens 9. symfoni og Bruce Springsteen. Objektets geometri transformerer fellesarealet til byggets hjerte.

    Juryens begrunnelse

    Kåringen av Årets skolebygg gikk av stabelen 22. mai under konferansen «Bygging av fremtidens skole» i regi av Nohrcon. Juryens begrunnelse var: "Solid materialvalg. Fin sammenkopling av funksjoner scene, musikkrom og mat og helse-arealer som gir gode muligheter for bruk i skolehverdag og for lokalsamfunnet. Samlende trinnarealer for hvert trinn (storklasserom som kan deles med skillevegg, samt et mindre klasserom + grupperom som kan sambrukes) – disse arealene kan gi mange muligheter. Fornuftig plassering av elevgarderobene i kjernen. Mye areal til lager. Renholdsvennlig inngangsparti med god soneinndeling."

    Bærekraftig bygg for læring

    Bjørlien skole er prosjektert som et passivhus. Med faste solskjermings-løsninger tar bygget i bruk skreddersydde low-tech løsninger som skal gi bedre dagslysforhold i undervisnings-rommene enn med automatisk styrte systemer. Alle oppholdsrom har åpningsbare vinduer som gi mulighet til tilleggslufting. Byggets nyskapende solskjerming forskes videre på av ingeniørstudenter på NMBU på Ås.

    Byggets karakteristiske form av tre bånd i tegl som legger seg mykt rundt byggets avrundede former er inspirert av de storslåtte formene av det åpne landskapet skolen ligger i.

    Ansvarlig arkitekt og prosjektleder hos LINK arkitektur, Martin Ebert, forklarer:

    • Vi vet at trygghet og trivsel er vesentlig for barns læring og for lærernes mulighet til å skape gode rammer rundt undervisningen. Gode og solide materialer som tegl og tre holder seg over tid og gir en følelse av kvalitet. I LINK arkitektur har vi som visjon å skape rom for bedre liv og hva passer vel bedre inn enn bærekraftig bygg for læring.


    MER ENN 750 STEMTE – BJØRLIEN SKOLE BLE ROST FOR:

  • "Bygget er blitt en diamant 💎"
  • "Pedagogisk, praktisk, passe åpen, mye lys, gode spesialrom, vakre farger, store klasserom,
  • ligger i barnas nærmiljø, gode utearealer. "
  • "Ekstra godt tilrettelagt for funksjonsnedsatte personer."
  • "Helhetlig og fleksibelt skolebygg med gode læringsrom tilpasset dagens/morgendagens skole."
  • "Fordi mitt barnebarn stortrives som elev på denne flotte skolen👍"
  • "En flott skole med mange kreative rom. Moderne og fargerikt interiør og eksteriør! Fokus på miljø og bærekraft, fin beplantning på utsiden."
  • "Et bygg som vil gi både lærere og elever stor inspirasjon."
  • "Er i mitt nærmiljø og er flott utformet med glade farger og mye lys."
  • "Den mest fargerike skolen, spennende design med boomerangform som skaper en lun skolegård som er oversiktlig for elevene."
  • "Pen arkitektur og smarte løsninger. Verdig vinner."
  • "Den representerer et helt nytt uttrykk i form og funksjonalitet."
  • "Lekent - det trenger vi i skolene."
  • '
    image_caption string 'En fargerik og leken skole hvor musikkrom og trappeamfi danner et sosialt knutepunkt. Copyright: Jiri Havran. '
    image string 'https://resources.mynewsdesk.com/image/upload/mzypfaielthxyherl3qt.jpg'
    image_small string 'https://resources.mynewsdesk.com/image/upload/t_next_gen_article_large_480/mzypfaielthxyherl3qt.jpg'
    image_medium string 'https://resources.mynewsdesk.com/image/upload/t_next_gen_article_large_767/mzypfaielthxyherl3qt.jpg'
    image_thumbnail_large string 'https://resources.mynewsdesk.com/image/upload/t_article_v2/mzypfaielthxyherl3qt.jpg'
    image_thumbnail_medium string 'https://resources.mynewsdesk.com/image/upload/t_article_medium_v2/mzypfaielthxyherl3qt.jpg'
    image_thumbnail_small string 'https://resources.mynewsdesk.com/image/upload/t_small_square_fit/mzypfaielthxyherl3qt.jpg'
    tags array Array(1)
    >tag array Array(2)
    >>0 string 'bærekraftig arkitektur / design'
    >>1 string 'utdanning/forskning'
    subjects array Array(1)
    >subject array Array(4)
    >>0 string 'Architecture'
    >>1 string 'Building, property'
    >>2 string 'Architecture'
    >>3 string 'Sustainability/CSR'
    contact_people array Array(1)
    >contact_person array Array(27)
    >>source_id string 56616
    >>source_name string 'LINK arkitektur'
    >>pressroom_name string 'LINK arkitektur'
    >>pressroom string 'no'
    >>pressroom_id string 62398
    >>organization_number string 975999726
    >>id string 99546
    >>url string 'https://www.mynewsdesk.com/no/linkarkitektur/contact_people/99546'
    >>published_at string '2019-08-28 08:59:27'
    >>created_at string '2019-08-28 08:56:50'
    >>updated_at string '2019-08-28 09:12:19'
    >>position string 6
    >>name string 'Tove Lise Nordahl'
    >>title string 'Kommunikasjonssjef'
    >>specialist NULL
    >>phone string '907 84 591 '
    >>phone_alternative NULL
    >>email string 'tln@linkarkitektur.no'
    >>pressroom_contact string 'true'
    >>summary NULL
    >>body NULL
    >>image string 'https://resources.mynewsdesk.com/image/upload/vkewjz9v4ibfuerflj0z.jpg'
    >>image_small string 'https://resources.mynewsdesk.com/image/upload/t_next_gen_article_large_480/vkewjz9v4ibfuerflj0z.jpg'
    >>image_medium string 'https://resources.mynewsdesk.com/image/upload/t_next_gen_article_large_767/vkewjz9v4ibfuerflj0z.jpg'
    >>image_thumbnail_large string 'https://resources.mynewsdesk.com/image/upload/t_article_v2/vkewjz9v4ibfuerflj0z.jpg'
    >>image_thumbnail_medium string 'https://resources.mynewsdesk.com/image/upload/t_article_medium_v2/vkewjz9v4ibfuerflj0z.jpg'
    >>image_thumbnail_small string 'https://resources.mynewsdesk.com/image/upload/t_small_square_fit/vkewjz9v4ibfuerflj0z.jpg'
    related_items array Array(1)
    >related_item array Array(3)
    >>0 array Array(2)
    >>>item_id string 1667665
    >>>type_of_media string 'image'
    >>1 array Array(2)
    >>>item_id string 1667666
    >>>type_of_media string 'image'
    >>2 array Array(2)
    >>>item_id string 1667669
    >>>type_of_media string 'image'
    related array Array(1)
    >image array Array(3)
    >>0 array Array(32)
    >>>newsdeskML string 2.1
    >>>type_of_media string 'image'
    >>>language string 'no'
    >>>source_id string 56616
    >>>source_name string 'LINK arkitektur'
    >>>pressroom_name string 'LINK arkitektur'
    >>>pressroom string 'no'
    >>>pressroom_id string 62398
    >>>organization_number string 975999726
    >>>id string 1667665
    >>>url string 'https://www.mynewsdesk.com/no/linkarkitektur/images/bjoerlien-skole-interioer-1667665'
    >>>published_at string '2019-05-22 15:50:43'
    >>>created_at string '2019-05-22 15:47:00'
    >>>updated_at string '2019-05-22 15:50:43'
    >>>position string 0
    >>>header string 'Bjørlien skole interiør'
    >>>summary NULL
    >>>photographer string 'Jiri Havran'
    >>>image_name string 'Bjørlien.skole.16'
    >>>image_format string '.jpg'
    >>>image_size string 18662668
    >>>image_dimensions string '5131 x 7353'
    >>>image_license string 'Media Use'
    >>>image string 'https://resources.mynewsdesk.com/image/upload/xzc1pi5nadkuznf2xeiu.jpg'
    >>>download_url string 'https://www.mynewsdesk.com/material/image/1667665/download?resource_type=resource_image'
    >>>image_small string 'https://resources.mynewsdesk.com/image/upload/t_next_gen_article_large_480/xzc1pi5nadkuznf2xeiu.jpg'
    >>>image_medium string 'https://resources.mynewsdesk.com/image/upload/t_next_gen_article_large_767/xzc1pi5nadkuznf2xeiu.jpg'
    >>>image_thumbnail_large string 'https://resources.mynewsdesk.com/image/upload/t_article_v2/xzc1pi5nadkuznf2xeiu.jpg'
    >>>image_thumbnail_medium string 'https://resources.mynewsdesk.com/image/upload/t_article_medium_v2/xzc1pi5nadkuznf2xeiu.jpg'
    >>>image_thumbnail_small string 'https://resources.mynewsdesk.com/image/upload/t_small_square_fit/xzc1pi5nadkuznf2xeiu.jpg'
    >>>tags array Array(1)
    >>>>tag array Array(2)
    >>>related_items array Array(1)
    >>>>related_item array Array(2)
    >>1 array Array(32)
    >>>newsdeskML string 2.1
    >>>type_of_media string 'image'
    >>>language string 'no'
    >>>source_id string 56616
    >>>source_name string 'LINK arkitektur'
    >>>pressroom_name string 'LINK arkitektur'
    >>>pressroom string 'no'
    >>>pressroom_id string 62398
    >>>organization_number string 975999726
    >>>id string 1667666
    >>>url string 'https://www.mynewsdesk.com/no/linkarkitektur/images/bjoerlien-dot-skole-dot-07-1667666'
    >>>published_at string '2019-05-22 15:51:29'
    >>>created_at string '2019-05-22 15:47:00'
    >>>updated_at string '2019-05-22 15:51:29'
    >>>position string 0
    >>>header string 'Bjørlien.skole.07'
    >>>summary string 'Bjørlien skole interiør'
    >>>photographer string 'Jiri Havran'
    >>>image_name string 'Bjørlien.skole.07'
    >>>image_format string '.jpg'
    >>>image_size string 29978672
    >>>image_dimensions string '7952 x 5304'
    >>>image_license string 'Käyttö mediassa'
    >>>image string 'https://resources.mynewsdesk.com/image/upload/rkwonkpv93kbn6uxjrsx.jpg'
    >>>download_url string 'https://www.mynewsdesk.com/material/image/1667666/download?resource_type=resource_image'
    >>>image_small string 'https://resources.mynewsdesk.com/image/upload/t_next_gen_article_large_480/rkwonkpv93kbn6uxjrsx.jpg'
    >>>image_medium string 'https://resources.mynewsdesk.com/image/upload/t_next_gen_article_large_767/rkwonkpv93kbn6uxjrsx.jpg'
    >>>image_thumbnail_large string 'https://resources.mynewsdesk.com/image/upload/t_article_v2/rkwonkpv93kbn6uxjrsx.jpg'
    >>>image_thumbnail_medium string 'https://resources.mynewsdesk.com/image/upload/t_article_medium_v2/rkwonkpv93kbn6uxjrsx.jpg'
    >>>image_thumbnail_small string 'https://resources.mynewsdesk.com/image/upload/t_small_square_fit/rkwonkpv93kbn6uxjrsx.jpg'
    >>>tags array Array(1)
    >>>>tag array Array(2)
    >>>related_items array Array(1)
    >>>>related_item array Array(2)
    >>2 array Array(32)
    >>>newsdeskML string 2.1
    >>>type_of_media string 'image'
    >>>language string 'no'
    >>>source_id string 56616
    >>>source_name string 'LINK arkitektur'
    >>>pressroom_name string 'LINK arkitektur'
    >>>pressroom string 'no'
    >>>pressroom_id string 62398
    >>>organization_number string 975999726
    >>>id string 1667669
    >>>url string 'https://www.mynewsdesk.com/no/linkarkitektur/images/bjoerlien-dot-skole-dot-42-1667669'
    >>>published_at string '2019-05-22 15:51:59'
    >>>created_at string '2019-05-22 15:47:00'
    >>>updated_at string '2019-05-22 15:51:59'
    >>>position string 0
    >>>header string 'Bjørlien.skole.42'
    >>>summary string 'Bjørlien skole eksteriør musikkrom'
    >>>photographer string 'Jiri Havran'
    >>>image_name string 'Bjørlien.skole.42'
    >>>image_format string '.jpg'
    >>>image_size string 34514501
    >>>image_dimensions string '5136 x 7952'
    >>>image_license string 'Brug i medier'
    >>>image string 'https://resources.mynewsdesk.com/image/upload/ynlx0zmsggxrphxgqfzy.jpg'
    >>>download_url string 'https://www.mynewsdesk.com/material/image/1667669/download?resource_type=resource_image'
    >>>image_small string 'https://resources.mynewsdesk.com/image/upload/t_next_gen_article_large_480/ynlx0zmsggxrphxgqfzy.jpg'
    >>>image_medium string 'https://resources.mynewsdesk.com/image/upload/t_next_gen_article_large_767/ynlx0zmsggxrphxgqfzy.jpg'
    >>>image_thumbnail_large string 'https://resources.mynewsdesk.com/image/upload/t_article_v2/ynlx0zmsggxrphxgqfzy.jpg'
    >>>image_thumbnail_medium string 'https://resources.mynewsdesk.com/image/upload/t_article_medium_v2/ynlx0zmsggxrphxgqfzy.jpg'
    >>>image_thumbnail_small string 'https://resources.mynewsdesk.com/image/upload/t_small_square_fit/ynlx0zmsggxrphxgqfzy.jpg'
    >>>tags array Array(1)
    >>>>tag array Array(2)
    >>>related_items array Array(1)
    >>>>related_item array Array(2)
    Attribute Type Value
    type_of_media string 'news'
    id string 370120
    title string 'Bjorlien-Skole-er-karet-til-arets-skolebygg'
    unordered_param3 boolean false
    unordered_param4 boolean false
    nice_title string 'Bjorlien Skole er karet til arets skolebygg'