Sandvedparken Terrasse

Sandvedparken Terrasse
Foto: Hundven-Clements Photography
Sandvedparken Terrasse
Foto: Hundven-Clements Photography
Sandvedparken Terrasse
Foto: Hundven-Clements Photography
Forrige Neste

Sandvedparken Terrasse

Sandvedparken Terrasse har en flott beliggenhet i en parkmessig forstad til Sandnes.

De tre bygningene er integrert i terrenget. Dermed oppstår det et samspill mellom bygningskropp og landskap. Bebyggelsen trapper seg ned og åpner seg opp med utsikt mot Sandvedparken og Storåna, som gir gode kvaliteter til leilighetene.

Prosjektet inneholder 94 leiligheter i størrelser fra 66m² – 130m². Alle leiligheter er gjennomgående med innglassede hagestuer mot sørvest, og har dermed gode solforhold. Innglassede hagestuer gir et verdifullt ekstra areal til leiligheten og utformingen av disse er blitt vektlagt både i materialvalg og detaljering med tre på gulv og vegger som gir hagestuene et lunt preg, og gjør at det blir en fin forlengelse av stuen. Det grønne er også trukket med opp på takterrassene. Det legges et område med Moos-Sedum som en avslutning av hver takterrasse. Det gir et hagepreg på takterrassene og skaper også avstand og privathet til nedenforliggende takterrasse.

Bygningens formmessige konsept er knyttet til smale horisontale bånd som tegner bygningskroppene i forhold til landskapets konturer. I mellom disse spennes forskjellige materialer, tre og glass, som understreker båndene. Det varme treet er med å myke opp fasadene og gir dem forankring i den lokale materialbruken, samtidig som formuttrykket i fasadene tilfører stedet noe nytt.

Kontaktperson

Hanne Kruse
Hanne Kruse Leder team Stavanger, sivilarkitekt
Kontor:
Stavanger
Tel:
+ 47 990 90 469
hk@linkarkitektur.no
Tiltak: Nybygg Anskaffelse: Direkte anskaffelse Sted: Jærveien 128, Sandnes Oppdragsgiver: Otium AS, Sandvedparken AS Bruttoareal: 10 500 m2 Status: Ferdigstilt 2014 Fagområder: Plan / Arkitektur / Universell utforming