Storebrand Lysaker Park

Storebrand Lysaker Park
Photo: Jiri Havran
Storebrand Lysaker Park
Photo: Jiri Havran
Storebrand Lysaker Park
Photo: Jiri Havran
Storebrand Lysaker Park
Photo: Jiri Havran
Storebrand Lysaker Park
Photo: Jiri Havran
Storebrand Lysaker Park
Photo: Jiri Havran
Storebrand Lysaker Park
Photo: Jiri Havran
Storebrand Lysaker Park
Photo: Jiri Havran
Storebrand Lysaker Park
Photo: Jiri Havran
Storebrand Lysaker Park
Photo: Jiri Havran
Storebrand Lysaker Park
Photo: Jiri Havran
Storebrand Lysaker Park
Photo: Jiri Havran
Storebrand Lysaker Park
Photo: Hundven-Clements Photography
Storebrand Lysaker Park
Photo: Hundven-Clements Photography
Storebrand Lysaker Park
Photo: Hundven-Clements Photography
Storebrand Lysaker Park
Photo: Hundven-Clements Photography
Storebrand Lysaker Park
Photo: Hundven-Clements Photography
Storebrand Lysaker Park
Photo: Hundven-Clements Photography
Storebrand Lysaker Park
Photo: Hundven-Clements Photography
Previous Next

Storebrand Lysaker Park

The project won the City Award 2010 and received an honourable mention in connection with the Government Building Design Prize 2010.

Storebrand's new headquarters is a refurbishment project with a high level of ambition in architecture, environment and energy consumption. The building is 500 metres long and is strategically located and exposed to noise from the E18 west of Lysakerlokket. Five existing office buildings have obtained a new longitudinal communication structure. This allows good daylight conditions and space-efficient and modern office landscapes.

Many challenges such as the noise from the E18 and the traffic situation at the main entrance have meant that special emphasis was placed on the areas for relaxation at the rear of the building. Here, an existing park facility was renovated and elements were added with water and tree terraces that form peaceful and healthy surroundings. The area provides both entertainment and recreation during working hours, and therefore maintains a high level of quality. Environmental friendliness, recycling and universal accessibility are qualities that are particularly emphasized. The front of the building is characterized by long-lasting durability and functionality. In large parts of the facility, efforts were made to preserve existing vegetation as the area is sensitive and mature trees are an asset.

The project had a strong focus on Storebrand's core values and social responsibility. The ambition has been embodied in an environmental and quality program that has guided the project development. Greater focus has hence been placed on the environment, robust solutions, aesthetics and universal design.

LINK arkitektur was responsible for the application.

Contact Person

Kjetil Bakken-Engelsen
Kjetil Bakken-Engelsen Acting leader team Oslo, Civil Architect
Office:
Oslo
Mob:
+47 902 26 599
kjb@linkarkitektur.no
Measures: Rehabilitation/ Reconstruction/ New building project Location: Professor Kohts Vei 9, Lysaker Client: Storebrand Eiendom Gross Area: 55 000 m2 Landscape area: 28 000 m2 Status: Completed 2010 Cooperation: Client-driven shared contracts Disciplines: Architecture / Landscape / Interior Enviromental Aspect: Low-energy consumption, class B 125kWh/year