Brf Industrial Corner

Kv Grytan
Felix Gerlach Photography
Kv Grytan
Felix Gerlach Photography
Kv Grytan
Felix Gerlach Photography
Previous Next

Brf Industrial Corner

The Sorgenfri district is one of Malmö’s most vital urban development projects. This is where an old industrial area is being converted into a living city with a well-defined identity, characterised by the area’s history. LINK arkitektur is behind one of several new residential buildings under construction, aimed at increasing the city district’s density: the Brf Industrial Corner.

The development of Sorgenfri will link Malmö city centre with the city’s eastern districts. Malmö City’s goal to make the city district an example of sustainable urban development has provided the prerequisites for the new residential building that is being constructed in the property block, Grytan. Consequently, considerable emphasis was placed on the building providing vitality in street spaces and creating conditions for residents to make sustainable lifestyle choices.

Vitality in street spaces
The residential building will comprise some fifty apartments, as well as a venue and ten shophouses on the ground floor. Shophouses – a form of housing that combines a residence with a business place – are intended to create activity and give life to the street space. This will provide opportunities for small businesses, such as offices, cafés, stores or gyms, to establish themselves. The shophouses will have large glass partitions and street-facing entrances and are connected to the above apartment through an inner staircase.

Roots in the district’s history
The building is affiliated with the area’s historical industries through its design and deliberate choice of materials – bricks, glass, concrete and wrought iron. The street-facing facade is broken up into smaller sections dressed in red, grey and black bricks of varying shades.

Contact Person

Alexandra Adriani
Alexandra Adriani Regional Director
Office:
Malmö
Mob:
+46 70 347 49 21
Tel:
+46 10 479 98 10
alexandra.adriani
@linkarkitektur.se
Measures: New construction Location: Malmö Client: Beatus Fastigheter AB Gross Area: 4 000 m2 Status: Completed 2019 Disciplines: Architecture