Veitveit skole og multihal

Veitvet skole og flerbrukshall
Foto: Hundven-Clements Photography
Veitvet skole og flerbrukshall
Foto: Hundven-Clements Photography
Veitvet skole og flerbrukshall
Foto: Hundven-Clements Photography
Veitvet skole og flerbrukshall
Foto: Hundven-Clements Photography
Veitvet skole og flerbrukshall
Foto: Hundven-Clements Photography
Veitvet skole og flerbrukshall
Foto: Hundven-Clements Photography
Veitvet skole og flerbrukshall
Foto: Hundven-Clements Photography
Veitvet skole og flerbrukshall
Foto: Hundven-Clements Photography
Veitvet skole og flerbrukshall
Illustrasjon: LINK arkitektur
Veitvet skole og flerbrukshall
Illustrasjon: LINK arkitektur
Veitvet skole og flerbrukshall
Illustrasjon: LINK arkitektur
Veitvet skole og flerbrukshall
Illustrasjon: LINK arkitektur
Forrige Næste

Veitveit skole og multihal

Grundskole til ca. 840 elever samt multihal med klubhus og kunstgræsbane.

Til grund for projektet ligger ønsket om at skabe forskellige arenaer med forskellige udfoldelsesmuligheder til barndommens forskellige faser. Skolen er derfor udformet med tre separate bygningskroppe, der mødes i et centralt fællesrum tilrettelagt som et stort amfiteater. I tilknytning til dette ligger bibliotek, auditorium, musiklokale og andre faglokaler, kantine og administration samt indgang til multihallen. Med denne struktur brydes byggeriet desuden op og får en mere menneskelig skala.

Multihallens placering og organisering gør den på én gang til integreret del af skolen og uafhængig af denne. Hele byggeriet er inddelt i zoner, der gør du muligt at bruge dele af det efter skoletid, så området bliver fuldt af liv også om aftenen.

Det gennemgående materiale i projektet er træ. Dertil er byggeriet præget af begrønnede tage, der gør skolen mere levende og skaber nogle stærke farvevariationer i takt med årstidernes skiften.

Kontaktperson

Kjetil Bakken-Engelsen
Kjetil Bakken-Engelsen Leder Team Oslo, arkitekt
Kontor:
Oslo
Mob:
+47 902 26 599
kjb@linkarkitektur.no
Type: Nybyggeri, via ops-konkurrence Sted: Veitvetveien 17, Oslo Opdragsgiver: Oslo Kommune - utdanningsetaten Bruttoareal: 8 790 m2 Status: Færdigopført 2015 Samarbejdspartner: OPS med Skanska og Rambøll Fagområder: Arkitektur / Landskab / BIM - Bygnings Informations Modellering / Universel Udformning / Indretning Bæredygtighed: Projektet er udviklet som en del af et forskningsprojekt om BIM/BREEAM og realiseres under Future Built-ordningen, et norsk udviklingsprogram med det mål at skabe en række fyrtårnsprojekter med en halvering af klimagasudslip fra transport, materialer og energiforbrug ift. den almindelige praksis. Dette indebærer bl.a. at byggeriet er i passivhusstandard, at der er brugt klimavenlige byggematerialer, at byggeriet bidrager til et godt bymiljø, og at projektet er udviklet med en høj grad af brugerinvolvering.