Tvedestrand Videregående Skole

Tvedestrand Videregående Skole

Den nye skole i Tvedestrand bliver dimensioneret til 690 elever og 140 ansatte. Færdiggørelse og skolestart i det nye anlæg er planlagt til august 2019.

Skoleanlægget består af flere horisontale volumener i forskellige former og størrelser, som er stablet ovenpå hinanden, så bygningen trapper ned og tilpasser sig grundens topografi. De forskellige volumenerne er medvirkende til at opdele den store bygningskrop i mindre bestanddele.

Skolen er designet så den tilpasser sig omgivelserne. Landskabet og naturen lukkes ind mellem fløjene, og enkelte steder også under under de løftede bygningsvolumener. Sammenhængen mellem inde og ude og mellem natur og kultur er en vigtig del af skolen, og det har været et fokus at understøtte dette i bygningsdesignet.

Skolens rum og funktioner er organiseret langs et fordelings- og fællesrum som følger terrænfaldet på grunden. Rummet samler skolen og skaber et spektakulært og aktivt sted, hvor alle elever færdes og opholder sig i løbet af dagen.

Kontaktperson

Hanne Kruse
Hanne Kruse Teamleder Stavanger, arkitekt
Kontor:
Stavanger
Tel:
+ 47 990 90 469
hk@linkarkitektur.no
Type: Nybyggeri Udbudsform: Konkurrence Sted: Bronsbunapen, Tvedestrand Opdragsgiver: Aust-Agder fylkeskommune og Tvedestrand Kommune Bruttoareal: 19 000 m2 Status: Igangværende, opstart september 2016 Samarbejdspartner: Entreprenør: Veidekke, Landskapsarkitekter: Snøhetta Fagområder: Indretning / Arkitektur Bæredygtighed: Plusshusstandard