Sandesundsveien Skole

Sandesundsveien Barneskole
Foto: Hundven-Clements Photography
Sandesundsveien Barneskole
Foto: Hundven-Clements Photography
Sandesundsveien Barneskole
Foto: Hundven-Clements Photography
Sandesundsveien Barneskole
Foto: Hundven-Clements Photography
Sandesundsveien Barneskole
Foto: Hundven-Clements Photography
Sandesundsveien Barneskole
Foto: Hundven-Clements Photography
Sandesundsveien Barneskole
Foto: Hundven-Clements Photography
Sandesundsveien Barneskole
Foto: Hundven-Clements Photography
Sandesundsveien Barneskole
Foto: Hundven-Clements Photography
Sandesundveien skole
Sandesundsveien Barneskole
Sandesundsveien Barneskole
LINK-arkitektur_Sandesundveien-skole_Hundven-Clements-Photography_15
LINK-arkitektur_Sandesundveien-skole_Hundven-Clements-Photography_16
LINK-arkitektur_Sandesundveien-skole_Hundven-Clements-Photography_17
LINK-arkitektur_Sandesundveien-skole_Hundven-Clements-Photography_18
LINK-arkitektur_Sandesundveien-skole_Hundven-Clements-Photography_19
LINK-arkitektur_Sandesundveien-skole_Hundven-Clements-Photography_20
Forrige Næste

Sandesundsveien Skole

Skolen, der er på næsten 9.000 m2, er indrettet med henblik på trinorganiseret undervisning. LINK arkitektur har stået for arkitektur og interiør – fra skitseprojekt til færdigopført bygning. 

Projektets hovedgreb deler det store byggeri op i flere mindre volumener, som indeholder henholdsvis indskoling, mellemtrin, gymnastiksal og administration. De fire volumener bindes sammen af en mellembygning, som blandt andet indeholder skolens samlingssal. Mellembygningen, der også fungerer som samlingssal for lokalområdet, er udformet med transparente facader, så byen og skolen på en enkel måde bindes tættere sammen.

Grunden er 300 meter lang og 65 meter bred, og terrænet stiger 9 meter fra det laveste til det højeste punkt. De fire hovedvolumener er enkelt udformet og bygget op i lyse teglsten. Det solide og robuste udtryk blødes op ved at arbejde med varierende vinduesformater, der tilfører de enkle volumener et legende grafisk udtryk.

Den forbindende bygning indeholder fællesfaciliteter samt en samlingssal for både skolens elever og lokalbefolkningen. Den transparente glasfacade giver bygningen en let og åben karakter, som står i kontrast til de robuste teglvolumener. Dette skaber en tæt kontakt mellem ude og inde og mellembygningen kommer på den måde til at fungere, som en ”lim” der ikke kun binder livet på skolen sammen, men også binder skolen og lokalområdet sammen.

I udformningen af det omkringliggende udeområde er der lagt stor vægt på at skabe en grøn skolegård, som både indbyder til leg og bevægelse samt mere stillesiddende aktiviteter. Udeområdet er uden for skolens åbningstid tilgængeligt for lokalområdets beboere, hvor det fungerer som park og legeområde.

Kontaktperson

Martin Ebert
Martin Ebert Teamleder Fredrikstad, arkitekt
Kontor:
Fredrikstad
Tel:
+47 995 43 185
meb@linkarkitektur.no
Type: Ny skole og multihal Sted: Sarpsborg, Sarpsborg Opdragsgiver: Sarpsborg kommune Bruttoareal: 8 500 m2 Status: Færdigopført august 2015 Samarbejdspartner: Landskabsarkitekterne Webersinke Landschaftsarchitekten Fagområder: Arkitektur / Indretning