Nydalen Videregående Skole

Nydalen Gymnasium
Foto: Hundven-Clements Photography
Nydalen Gymnasium
Foto: Hundven-Clements Photography
Nydalen Gymnasium
Foto: Hundven-Clements Photography
Nydalen Gymnasium
Foto: Hundven-Clements Photography
Nydalen Gymnasium
Foto: Hundven-Clements Photography
Nydalen Gymnasium
Foto: Hundven-Clements Photography
Nydalen Gymnasium
Foto: Hundven-Clements Photography
Nydalen Gymnasium
Foto: Hundven-Clements Photography
Nydalen Gymnasium
Foto: Hundven-Clements Photography
Nydalen Gymnasium
Foto: Hundven-Clements Photography
Nydalen Gymnasium
Foto: Hundven-Clements Photography
Nydalen Gymnasium
Foto: Hundven-Clements Photography
Nydalen Gymnasium
Foto: Hundven-Clements Photography
Nydalen Gymnasium
Foto: Hundven-Clements Photography
Nydalen Gymnasium
Foto: Hundven-Clements Photography
Nydalen Gymnasium
Foto: Hundven-Clements Photography
Nydalen Gymnasium
Foto: Hundven-Clements Photography
Nydalen Gymnasium
Foto: Hundven-Clements Photography
Nydalen Gymnasium
Foto: Hundven-Clements Photography
Nydalen Gymnasium
Foto: Hundven-Clements Photography
Nydalen Gymnasium
Foto: Hundven-Clements Photography
Forrige Næste

Nydalen Videregående Skole

Nydalen Videregående Skole er en erhvervsskole til 835 elever inden for almen/økonomi/administration, helse/social, service/handel/kontor samt en særligt tilrettelagt afdeling for funktionshæmmede. Dertil kommer flerbrugerhal og bydelsbibliotek.

Byggeriet er et forholdsvist kompakt volumen i fire etager samt to etager under terræn, hvor skolens idrætshal er placeret. Over denne ligger et stort fælles atrium med amfi/siddetrappe ud mod indgangen og et facadeparti i glas fra gulv til tag på begge bygningens sider. Rundt om atriet ligger de forskellige undervisningsfunktioner samt bydelsbibliotek, auditorium og kantine. Borgernes brug af idrætshal og bibliotek mm. har gjort skolen til et levende samlingspunkt for hele bydelen dagen og aftenen igennem.

Byggeriet er hovedsageligt opført i naturlige materialer som tegl, træ, glas og metaller.

Der blev stillet meget høje krav til projektet, både hvad angår universel udformning, og hvad angår miljø og energiforbrug. Målet var, at projektet skulle være nyskabende på disse områder. Byggeriet er derfor til særligt tilpasset hørehæmmede og mennesker med en svækket bevægeapparat. Videre har der været fokus på isolering og varmetab, og byggeriet er klassificeret A/B i den norske energimærkningsordning.

Kontaktperson

Kjetil Bakken-Engelsen
Kjetil Bakken-Engelsen Gruppeleder Oslo, Arkitekt
Kontor:
Oslo
Mob:
+47 902 26 599
kjb@linkarkitektur.no
Type: Nybyg Sted: Nydalsveien 30 C , Oslo Opdragsgiver: Avantor Bruttoareal: 15 000 m2 Status: Færdigopført 2011 Samarbejdspartner: Veidekke entreprenør AS Fagområder: Arkitektur / Landskab / Indretning Bæredygtighed: Klasse A/B i energimærkningsordningen