Norges Handelshøyskole (NHH)

Norwegian School of Economics (NHH)
Foto: Hundven-Clements Photography
Norwegian School of Economics (NHH)
Foto: Hundven-Clements Photography
Norwegian School of Economics (NHH)
Foto: Hundven-Clements Photography
Norwegian School of Economics (NHH)
Foto: Hundven-Clements Photography
Norwegian School of Economics (NHH)
Foto: Hundven-Clements Photography
Norwegian School of Economics (NHH)
Foto: Hundven-Clements Photography
Norwegian School of Economics (NHH)
Foto: Hundven-Clements Photography
Norwegian School of Economics (NHH)
Foto: Hundven-Clements Photography
Norwegian School of Economics (NHH)
Foto: Hundven-Clements Photography
Forrige Næste

Norges Handelshøyskole (NHH)

Udvidelse af Norges Handelshøyskole (NHH) med en ny tilbygning, der samler hele universitet på ét sted.

I 2006 vandt LINK Arkitektur konkurrencen om den prestigefyldte udbygning af Norges Handelshøyskole (NHH). Senere vandt vi også indretningsopgaven.

Arkitektonisk skulle udbygningen tilpasses det oprindelige og delvis fredede universitetsbyggeri fra 1963 samt starten af 1990’erne. Resultatet er et nybyggeri indlejret i fjeldlandskabets smukke klipper. Facaderne er karakteriseret af store glaspartier, der reflekterer den omgivende natur og det skiftende lys. Derudover er facaderne en enkel nytolkning af det fredede byggeris modulært opbyggede facade og vertikale udtryk med mørke og lyse felter, der skifter i en let rytme mellem åbenhed og lukkethed. Indretningen er præget af en rå og enkel materialebrug med vægge i beton og pudset hvid samt indslag af sort og gult og elementer i lys ask.

Ud over traditionelle undervisningslokaler indeholder den 5-etager høje bygning bl.a. to auditorer med plads til hhv. 450 og 200 personer, flere mindre foredragssale, læsesale, studiekontorer, administration, café / kantine og alrum samt en stor indre gård. Vægten er lagt på at organisere de forskellige funktioner, så de fremmer interaktionen studerende og undervisere imellem. Dertil kommer et stærkt fokus på dagslysforhold.

Kontaktperson

Grethe Haugland
Grethe Haugland Teamleder Bergen, Civil arkitekt
Kontor:
Bergen
Tel:
+47 480 95 470
gh@linkarkitektur.no
Type: Tilbygning Sted: Helleveien 30 , Bergen Opdragsgiver: Statsbygg Bruttoareal: 14 000 m2 Status: Påbegyndt 2006. Færdigopført 2013 Samarbejdspartner: Obas Vest AS, Smedsvig Landskapsarkitekter AS, Sweco AS, Kilde akustikk Fagområder: Arkitektur / Indretning / Byggeadministration / Universel Udformning / Beskrivelse / BIM - Bygnings Informations Modellering Bæredygtighed: Klassificeret som lavenergibyggeri