Nordahl Grieg Videregående Skole

Nordahl Grieg Gymnasium
Foto: Hundven-Clements Photography
Nordahl Grieg Gymnasium
Foto: Hundven-Clements Photography
Nordahl Grieg Gymnasium
Foto: Hundven-Clements Photography
Nordahl Grieg gymnasium
Foto: Sigurd Opheim
Nordahl Grieg gymnasium
Foto: Hundven-Clements Photography
Nordahl Grieg Gymnasium
Foto: Hundven-Clements Photography
Nordahl Grieg gymnasium
Foto: Hundven-Clements Photography
Nordahl Grieg gymnasium
Foto: Hundven-Clements Photography
Nordahl Grieg gymnasium
Foto: Hundven-Clements Photography
Nordahl Grieg Gymnasium
Foto: LINK arkitektur
Nordahl Grieg Gymnasium
Foto: LINK arkitektur
Forrige Næste

Nordahl Grieg Videregående Skole

Nordahl Grieg Videregående Skole fungerer både som læringsrum for skolens 800 elever og som kulturhus for bydelen Ytrebygda.

Byggeriet består af to volumener; et stort svunget undervisningsvolumen og et lidt mindre kulturvolumen, der rummer hovedparten af fællesfunktionerne.

Hovedindgangen ligger i skæringen mellem de to volumener og åbner sig mod det gene-
røse lounge-område, der strækker sig over tre etager og byder på et legende samspil af forskellige former og rumligheder, herunder et stort amfi og en mobil scene på 50 m2.

Fra loungen er der adgang til undervisningslokalerne, der er tilrettelagt for helse- og socialfag, medie- og kommunikationsfag, kontor, handel og service samt almen studieforberedelse. Derudover er der adgang til fællesfunktionerne i form af idrætshal, bibliotek, kantine, idéværksted og auditorier til hhv. 105 og 157 personer.

De to volumener er udformet med afrundede og let skrånende endefacader, der giver byggeriet en svungen form og et dynamisk udtryk. Et markant kobberbånd favner begge volumener i længderetningen, mens byggeriets langsider er helt i glas, punktvist. – Et markant og mangefacetteret flerbrugerhus, der spejler ungdommens selvbevidsthed og friskhed.

Byggeriet er udformet med særligt fokus på tilgængelighed og fungerer i dag som et landsdækkende tilbud for hørehæmmede.

Kontaktperson

Grethe Haugland
Grethe Haugland Teamleder Bergen, Civil arkitekt
Kontor:
Bergen
Tel:
+47 480 95 470
gh@linkarkitektur.no
Type: Nybyg Sted: Steinsvikvegen 422 , Rådal Opdragsgiver: Hordaland Fylkeskommune Bruttoareal: 14 000 m2 Status: Påbegyndt 2006. Afsluttet 2010 Samarbejdspartner: NCC, Smedsvig Landskapsarkitekter Fagområder: Arkitektur / Indretning / BIM - Bygnings Informations Modellering / Beskrivelse / Byggeadministration / Universel Udformning Arkitekturpris: UU (Universell utforming): Kåret som Norges best tilrettelagte bygg for hørselshemmede 2012, Bergen Kommunes Arkitektur og byformingspris 2011 og nomineret til Bergen Kommunes arkitekturpris 2010