Kv Hangö, Södra Värtan

Portalen Kv. Hangö, Djurgårdsstaden S. Värtan
Illustration: MIR
Portalen Kv. Hangö, Djurgårdsstaden S. Värtan
Plan og llustration: AIX Arkitekter/Stockholm Stad
Forrige Næste

Kv Hangö, Södra Värtan

I et af Stockholms mest attraktive udviklingsområder har LINK arkitektur fået til opgave at tegne det nye kontorhus Kv Hangö for Bonnier Fastigheter. Huset, der har en høj miljøprofil, kommer til at fungere som indgangsport til det nye Södra Värtan – et område, som er under omdannelse fra havneindustri til en ny og levende bydel.

Der skal opføres 2 400 boliger og 10 000 arbejdspladser i området, og urbanisme er en vigtig del af omdannelsen – allerede i et tidligt stadie fokuseres der derfor på at skabe forudsætninger for en levende og sammenhængende by. For besøgende fra resten af Stockholm vil kontorhuset, Kv Hangö, blive det første møde med den nye bydel. I gadeplan etableres der derfor indbydende og gadeorienterede funktioner og erhverv, som tiltrækker liv og skaber et trygt byrum.

Kv Hangö som arbejdsplads

Kontorhusets 15 000 kvadratmeter er fordelt på 13 etager, og bygningen henvender sig til en generation med nye forventninger og krav til, hvordan de vil arbejde, bo, spise, mødes og ses, samt hvordan de vil bevæge sig fra sted til sted og tilbringe deres tid. For at fremme brugen af cykler som transportmiddel er en cykelelevator, som går direkte op til en dedikeret cykelparkeringsplads på taget, integreret i bygningen. Til frokost og efter arbejdstid fungerer en stor taghave som samlingssted for husets brugere.

Kontorhuset kan rumme både store og små virksomheder, og en fleksible struktur sikrer at huset løbende kan udvikle sig, så brugernes behov altid bliver mødt. I huset findes både formelle og uformelle sociale rum, som giver plads til forskellige møder og arbejdsformer. Som lejer kan du f.eks. tage imod en kunde i husets café eller booke et af de fælles møderum i den store tårnlignende kube.

Designprincip

Bygningens koncept bygger på effektivitet og fleksibilitet. Konstruktionen består af et fast rudenet af bærende søjler, mens alle indervægge er lette og flytbare. Materialevalg er gjort ud fra et langsigtet livscyklus-perspektiv, med stort fokus på vedligeholdelsesbehov og genbrugspotentiale.

Udtrykket er råt med en vis elegance og de præcise overgange og synlige bjælkeprofiler giver facaderne rytme. Formsproget drager paralleller til den rå industrihavn og facadematerialerne er cortenstål og røde genbrugstegl i forskellige nuancer.  

Bæredygtighed

I lighed med resten af Norra Djurgårdsstaden, har Kv Hangö en meget høj miljøprofil. Husets energiforbrug dækkes af solceller, som ud over at levere strøm også fungerer som solafskærmning. Beplantning og grønne rum er ligeledes en integreret del af huset, der biddrager til godt indeklima, luftrensning, regnvandshåndtering, lokal biodiversitet og øget effekt af de monterede solceller.

Huset forventes at stå færdigt i 2021.

Kontaktperson

Linda Santesson
Linda Santesson Afdelingsleder
Kontor:
Stockholm
Mob:
+46 72 565 41 51
Tel:
+46 10 479 99 81
linda.santesson
@linkarkitektur.se
Type: Nybyggeri Sted: Stockholm Opdragsgiver: Bonnier Fastigheter Bruttoareal: 15 000 m2 Status: Under projektering Fagområder: Landskab / Arkitektur / Byplanlægning Bæredygtighed: Potentielt plus-energihus