Grorudparken

Grorudparken
Foto: Tomasz Majewski
Grorudparken
Foto: Tomasz Majewski
Grorudparken
Foto: Tomasz Majewski
Grorudparken
Foto: Tomasz Majewski
Grorudparken
Foto: Tomasz Majewski
Grorudparken
Foto: Tomasz Majewski
Grorudparken
Foto: Tomasz Majewski
Grorudparken
Foto: Tomasz Majewski
Grorudparken
Foto: Tomasz Majewski
Grorudparken
Foto: Tomasz Majewski
Grorudparken
Foto: Tomasz Majewski
Forrige Næste

Grorudparken

Bydelspark med oplevelsesrute, legepladser, mødester og rekreative rum udformet via åbning af elv.

Grorudparken er en af fire nye bydelsparker i Groruddalsdalen i Oslo, som skal skabe rum til både idræt & leg, socialt samvær & kulturelle arrangementer, til en meget bred befolkningsgruppe.

Projektet har givet Oslos befolkning et sammenhængende udflugts- og oplevelsesområde strækkende sig fra Lillomarka, via Grorudparken til Leirfossen og Hølaløkka. Opgaven var, med elven og vandet som centrum, at integrere de eksisterende kulturminder i en overordnet plan samt føje nye oplevelsesmuligheder til inden for den fælles ramme.

Opgaven var teknisk krævende grundet problemstillinger omkring oversvømmelsessikring af elven, afledning og rensning af overløbsvand fra tilstødende veje samt rensning af forurenet jord fra Groruddammen. Som et pilotprojekt i Norge bruges der fytosanering, dvs. at man gør brug af vegetationen til at trække giftstofferne væk fra de forurenede jordmasser. Det betyder, at jorden er blevet renset på 2-3, uden at miljøet er blevet belastet gennem borttransportering af jordmasserne til at andet sted. Ud over dette renses overvandet fra de omkringliggende veje og områder i biologiske rensningsanlæg, før det føres til Alna og Groruddammen, hvilket sikrer en god vandkvalitet.

Sideløbende med arbejdet med vandrensningen har tilgængelighed og sikkerhed krævet en særlig indsats. Dette har bl.a. resulteret i et kreativt belysningskoncept, som har givet projektet en ekstra dimension og har været med til at give parken en klar identitet.

LINK landskap har været landskabsarkitekt på projektet fra 2009 og frem til den nuværende færdiggørelse.

Kontaktperson

Anne P. Møllenhus
Anne P. Møllenhus Teamleder Landskab, landskabsarkitekt
Kontor:
LINK Landskab
Mob:
+47 480 56 626
apm@linklandskap.no
Type: Landskabsarkitektur, herunder udformning af lyskoncept Sted: Kalbakkveien 46, Oslo Opdragsgiver: Oslo kommune, Vann- og avløpsetaten Udendørsanlæg: 119 000 m2 Status: Færdiganlagt 2013 Samarbejdspartner: Multiconsult, ÅF Lighting Fagområder: Landskab Bæredygtighed: Oprensning af forurenede jordmasser via fytosanering (pilotprosjekt) og forbedring af vandkvalitete. Dertil oversvømmelsessikring.