Øvrevollkollen, Bærum

Øvrevollkollen
Foto: Hundven-Clements Photography
Øvrevollkollen
Foto: Hundven-Clements Photography
Øvrevollkollen
Foto: Hundven-Clements Photography
Forrige Neste

Øvrevollkollen, Bærum

Gamle Stallkroa på Øvrevoll i Bærum er revet og er blitt erstattet med et nytt og moderne boligprosjekt på Øvrevoll i østre Bærum.

Øvrevoll ligger sentralt både til Eiksmarka, Jar og Østerås og er et attraktivt og veletablert villaområde i Bærum. Det unike med dette boligprosjektet er de landlige omgivelsene og samtidige den sentrale beliggenheten. Øvrevoll har sin opprinnelise etter gården Vold, delt i Øvre og Nedre Vold i 1792. Øvre Vold ble i 1809 sorenskrivergård, senere bortforpaktet og utparsellert. Øvrevoll er mest kjent for Øvrevoll Galoppbane som er Norges eneste galoppbane, åpnet i 1932.

Øvrevollkollen er et boligprosjekt i tre etasjer fordelt på to sammenhengende bygninger. Prosjektet har 15 romslige leiligheter med god takhøyde. Det er stort fokus på utsikt og uteplass, med luftebalkonger i øst og store balkonger og terrasser på motstående langside. Bygningen etableres på en kolle i nordøstsiden av galoppbanen, og alle leilighetene har glassfelt fra gulv til tak i vest med panoramautsikt til veddeløpsbanen. Hovedmaterialet er tegl fra danske Petersen tegl, med innslag av tre i mellompartiet og de to inn­gangspartiene. På kollen rundt bygningen er det fokus på gode uterom med trær, lekeareal og små sittegrupper.

Kontaktperson

Kjetil Bakken-Engelsen
Kjetil Bakken-Engelsen Leder team Oslo, sivilarkitekt MNAL
Kontor:
Oslo
Mob:
+47 902 26 599
kjb@linkarkitektur.no
Tiltak: Nybygg Anskaffelse: Direkte anskaffelse Sted: Vollsveien 164 og 166, Vollsveien Oppdragsgiver: Øvrevoll Veddeløpsbane AS Bruttoareal: 3 700 m2 Status: Ferdigstilt 2015 Fagområder: Arkitektur