Nautilus Marinepark

Nautilus Marinepark
Illustrasjon: Brick Visual
Nautilus Marinepark
Illustrasjon: Brik Visual
Nautilus Marinepark
Illustrasjon: Brick Visual
Nautilus Marinepark
Illustrasjon: Brick Visual
Forrige Neste

Nautilus Marinepark

Nautilus Marinepark er et forprosjekt for Østlandets kommende og største attraksjonspark.

Konseptet er utviklet i tett samarbeid med et høyt kvalifisert tverrfaglig team hvor landskap og arkitektur skal spille godt sammen. Prosjektet består av en hovedbygning med komplekst romprogram både hva angår krav til opplevelseskonseptet og tekniske krav samt diverse tekniske støttefunksjoner. De ulike funksjonene og attraksjonene i parken har svært forskjellig forutsetninger i form av å være alt fra blackbox til tropiske skoger. I tilknytning til parken er det utarbeidet et større hotell- og konferansebygg som en del av hovedbygningen. Hovedidéen bak konseptet går ut på at bygningen skal bli en del av landskapet og sine omgivelser og slik bli en integrert del i parken.

 Tematikken i parken knytter seg til verdens hav- og regnskogressurser. Parken skal også ta for seg regionale kvaliteter som for eksempel Hvaler Nasjonalpark. Filosofien til selve opplevelsen baserer seg på å bygge engasjement og læring rundt slik tematikk gjennom opplevelser for både barn og voksne. Dette ønskes gjennom underholdning, spenning og kunnskapsformidling.

Kontaktperson

Heidi Sommerstad
Heidi Sommerstad Leder team Fredrikstad, sivilarkitekt
Kontor:
Fredrikstad
Mob:
+47 907 05 766
heidi.sommerstad
@linkarkitektur.no
Tiltak: Konsept og forprosjekt Anskaffelse: Direkte anskaffelse Sted: Spinneriveien, Gamle Fredrikstad Oppdragsgiver: Nautilus Marinepark AS Bruttoareal: 25 000 m2 Status: Avsluttet. Ikke utført. Samarbeidspartner: Multiconsult, SLA Landscape Architects, Ray Heath associates Ltd og Mike Causer Ocean project Fagområder: Arkitektur Miljøaspekt: Tenkt innarbeidet i videre forprosjekt