Kv Hangö, Södra Värtan

Portalen Kv. Hangö, Djurgårdsstaden S. Värtan
Illustrasjon: MIR
Portalen Kv. Hangö, Djurgårdsstaden S. Värtan
Plan og llustrasjon: AIX Arkitekter/Stockholm Stad
Forrige Neste

Kv Hangö, Södra Värtan

I konkurranse med BIG, AIX og Tham Videgaard vant vi oppdraget kv. Hangö med utkastet «Portalen» for Bonnier Fastigheter. Portalen vil markere inngangen til den nye bydelen S. Värtan i Djurgårdsstaden som en velkomst både for de som kommer fra Stockholm sentrum og fra sjøveien via ferjeterminalen i nord.

Visjonen for kv. Hangö går ut på Work-Life-Balance med bærekraftige arbeidsplasser både teknisk og sosialt. Målet er å skape sosiale byrom og aktive bygulv, i interaksjon med kontorbyggets program med høy internasjonal verdi.

Industrihavnen Norra Djurgårdsstaden skal forvandles til Stockholms moderne urbane sjøfront, her skal Stockholm stad utvikle morgendagens urbane arbeidsplasser og nabolag. Rundt 2400 boliger og 10.000 arbeidslokaler skal etableres i området. Fra Stockholm sentrum, er Södra Värtan det første glimt man får av byens nye kvarter, og det planlagte området av byggeprosjektet ligger i overgangen mellom dagens fergenæring og fremtidens boligkvartaler i havna. Portalen holder dermed en viktig rolle som møteplass og entre, som målpunkt, som skjerm mot havnens støyende virksomhet for boligkvartalene i sør, og en viktig hjørnesten i det nye urbane grid.

Portalen vil bli en bygning på 15.000 kvm der offentlig byliv flettes sammen med kontorfunksjoner i bygget. De nedre etasjene er innbydende og fleksible, med offentlige virksomheter som med sin aktivitet bidrar til et trygt gateliv med vestvendt fortau servering, og med fleksible arealer som skifter program og publikum over døgnet.

En viktig del av prosjektet er urbanisme, hvor man helt fra de tidlige fasene arbeider med forutsetninger for å skape et levende og integrert bygulv med bygningsprogrammet. Det tverrfaglige samarbeidet med Transsolar, LINK Landskap og LINK Stockholm har resultert i et prosjekt som kan ta et stort steg inn i framtiden som Sveriges første plussbyggkontor der solenergi er hovedfornybarenergikilden. Materialene er tenkt som grove, industrielle, gjenbrukte og robuste for havneklimaets påvirkning, og som inspirasjon til dynamiske arbeidsplasser.

Kontaktperson

Linda Santesson
Linda Santesson Avdelingssjef
Kontor:
Stockholm
Mob:
+46 72 565 41 51
Tel:
+46 10 479 99 81
linda.santesson
@linkarkitektur.se
Tiltak: Havneutvikling Sted: Stockholm Oppdragsgiver: Bonnier Fastigheter Bruttoareal: 15 000 m2 Status: Under prosjektering Fagområder: Landskap / Arkitektur / Plan / Urbanisme Miljøaspekt: Potensielt plussenergihus